Monika Hanigovská Rôzne

Odštartuje týždeň naplno: Tieto akcie v Trnave aj okolí odporúčame zažiť

Počas týždňa si môžeme dopriať zaujímavé podujatia v Trnave ale aj v okolí. Tieto považuje naša redakcia za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Odštartuje týždeň naplno:  Tieto akcie v Trnave aj okolí odporúčame zažiť
Zdroj: TASR

Futbalový sviatok v Trnave

13. marec od 17. 00 hod., Štadión Antona Malatinského City Arena Trnava

Fanúšikovia Spartak Trnava si prídu v tento týždeň skutočne na svoje. Veľký futbalový sviatok sa odohrá už utorok. FC Spartak Trnava privíta na domácej pôde FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Cestovateľské kino: Kanada

14. marca od 20.00 do 22.00 hod., Kino HVIEZDA Trnava, Paulínska 1, Trnava

Milujete cestovanie? Nenechajte si ujsť cestovateľské kino v Trnave. Predstaví krásu Kanady spolu s cestovateľom Jiřím Jobánkom. Hustá ako javorový sirup a ostrá ako ľad. Krajina, ktorá ponúka neskrotnú divočinu, nádherné jazerá, rozsiahle národné parky, najdlhšie pobrežie na svete aj vyspelé metropoly. Krajina, v ktorej žijú Inuiti, v ktorej prebiehala najväčšia zlatá horúčka na Klondiku, v ktorej je až desať percent z lesov planéty a v ktorej nájdete viac jazier ako vo zvyšku sveta.

Temné kecy

14. marca od CINEMAX MAX TRNAVA, Ferka Urbánka, Trnava

Užite si azda najdrsnejšiu klubovú stand up comedy show v Malom Ríme. Predstaví sa Ivo Ladižo Ladižinský, Jerry Veľmajster Szabó, Fučo Mariňák Rybička a špeciálny stand up hosť.

Čo prezradia kosti?

16. marca o 17.00 hod., Kaštieľ Chtelnica

Milovníci histórie a antropológie zbystrite pozornosť. Nenechajte si ujsť prednášku s názvom Čo prezradia kosti. Po prednáške bude sprístupnená krypta vo farskom kostole v Chtelnici. Odborná prednáška sa bude venovať antropológie, výskumu a zaujímavých nálezoch múmie Žofie z Krásnej Hôrky, mumifikovaných pozostatkoch rodiny Kuffnerových zo Sládkovičova, o kostrových pozostatkoch pradeda Audrey Hepburn, Antona Welsa z Kovariec a mnohých ďalších.

Divadlo Kontra: Mesiac a magnólie

16. marca o 19.00 hod., Malý Berlín, Štefánikova 4, Trnava

V Trnave odštartuje komédia o zákulisí vzniku filmu Odviate vetrom. Čo si počať, ak čas neúprosne beží a scenárista nečítal predlohu? Legendárny hollywoodsky producent David O. Selznick zamyká režiséra a scenáristu vo svojej kancelárii a prinúti ich k nadľudskému výkonu. Ako uvádzajú organizátori, Mesiac a magnólie v podaní Divadla Kontra ponúka výborné obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a zábavu.

Hlasy talentov

16. marca o 17.30 hod., v Nyáryovskej kúrii v Bučanoch

Kultúrno-spoločenské centrum Bučany a Základná škola s materskou školou Bučany pozývajú v piatok do Nyáryovskej kúrie na II. ročník podujatia Hlasy talentov. Na podujatí sa predstavia najúspešnejší recitátori školského kola súťaže Hollého pamätník aj mladí bučianski muzikanti.

Veľký Gatsby

16. marca o 19.00 hod., Divadlo Jána Palárika v Trnave, Trojičné námestie, Trnava (veľká sála)

Vychutnajte si podmanivý príbeh o láske, ktorá dokáže obetovať čokoľvek, o poslednej nádeji, nekončiacej snahe a viere, pričom do taktu počas hry zahrá Swing Society Orchestra. Ako informujú organizátori akcie, Veľký Gatsby sleduje príbeh Nicka Carrawaya, ktorý opustí stredozápad a na jar 1922 sa vydáva do New Yorku, mesta stelesňujúceho uvoľňujúcu sa morálku a populárny jazz. Hlavná postava, Nick hľadá ideál svojho amerického sna.

Komentovaná prehliadka k výstave Zrkadlo ticha

16. marca o 18.00 hod., Kopplova vila, Zelený kríček, Trnava

Počas týždňa si prídu na svoje aj milovníci umenia. Vychutnajte si medzinárodnú výstavu šiestich výtvarníkov zo Slovenskej a Českej republiky. Námetom výstavy je obraz a jeho výstavba – od klasických, cez alternatívne až po experimentálne prístupy.

Galantské zabíjačkové slávnosti 2018

17. marca od 10.00 do 19.00 hod., Neogotický Kaštiel, Galanta

Kedy ste boli naposledy na ozajstnej dedinskej zabíjačke? Bolo to dávno? Nebodaj si nebol ešte nikdy? Aj takto lákajú na začiatok organizátori tamojšieho podujatia. Okrem všakovakých lahodných jedál sa uskutoční súťaž vo varení, návštevníci budú môcť ochutnať pravú maďarskú pálenku alebo sa zabaviť pri živej hudbe. Do tanca zahrá Dušan Fóka, skupina RH Duo a rómska hudba.

Quest Party Animeshow 2018

17. marca od 19.00 do 02.00 hod., Quest, Halenárska 17, Trnava Užite si v Trnave Quest Party Animeshow 2018. Okrem napeckovanej párty si spolu s organizátormi zaspomínate aj na predchádzajúce ročníky počas premietania videí.

Pop Za Železnou Oponou / Funk´n´Soul vs. Rock´n´Roll

17. marca od 21.00 do 04.00 hod., 69, Stefanikova 14, Trnava

Zresetujte si počas týždňa hlavu na „čisto“ vinylovej párty, kde si užijete zmesku najlepších hitov 90-tych rokov. Tešiť sa môžete aj na tie najväčšie hity z ČS SOC POP, TWIST, 80s, a OST MUSIC. Nahoďte si tanečné topánky a „oháknite“ sa do dobového oblečenia a môžete vyraziť.

Súboj: HIT TRUNI Trnava – VK NMnV

17. marca o 13.00 hod., ZŠ Atómová, Trnava

Nedeľu môžete zavŕšiť domácim zápasom. Na ZŠ Atomová sa predstaví mužská volejbalová liga. Športové podujatie odštartuje o 13.00 hodine.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM