Monika Hanigovská Samospráva

Okres Trnava s miliónovými investíciami: Župa zacielila aj na trnavské dominanty

Trnavská župa predstavila investičný zámer na rok 2019. Ten sa dotkne modernizácie ciest, učební našich škôl ale aj dominánt Malého Ríma.

Ilustračný obrázok k článku Okres Trnava s miliónovými investíciami: Župa zacielila aj na trnavské dominanty
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Jozef Viskupič predstavil primátorom a starostom miest a obcí Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v sérií stretnutí investičné zámery na rok 2019. Zisťovali sme podrobnosti.

„Okres Trnava dostane významné investície v oblasti kultúry, školstva a budú realizované významné eurofondové projekty v doprave,“ informoval náš spravodajský portál Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK.

Investície za milióny eur

„Som veľmi rád, že náš prvý župný rozpočet nám dáva priestor aj na rozvojové projekty pre okres Trnava. V roku 2019 chceme v tomto okrese investovať približne 3 mil. € do modernizácie ciest, opráv a modernizácie učební našich škôl a pokračovať v oprave divadla Jána Palárika či Kopplovej vily Galérie J. Koniarka,“ povedal trnavský župan.

Aj pútnické cyklotrasy

Pre okres Trnava má župa na tento rok k dispozícii viac ako 8 mil. € z prostriedkov Európskej únie. „Okrem opráv a modernizácie ciest vznikne sieť cezhraničných pútnických cyklotrás, kraj pripraví vlastnú nízkouhlíkovú stratégiu a iné typy investícií. Viac ako milión eur bude investovaných do stredných škôl, a to hlavne na opravy budov a technického vybavenia,“ informovalo TTSK v správe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM