Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Aktivisti sa opäť činili: Studnička na Soroši sa dočkala vyčistenia i tento rok, FOTO

Svoje sily spojili študenti Gymnázia Hlohovec, aktivisti z DOZOR HC a nechýbal ani zástupca Vlastivedného múzea. Spoločne vyčistili okolie studničky na Soroši.

Ilustračný obrázok k článku Aktivisti sa opäť činili: Studnička na Soroši sa dočkala vyčistenia i tento rok, FOTO
9
Galéria
Zdroj: DOZOR HC

Vyše 30 šikovných gymnazistov a dvoch profesoriek sa 3. apríla pustilo do čistenia okolia studničky na Soroši. Spolu s ďalšími piatimi pármi rúk čistili okolie studničky a priľahlej cestnej komunikácie už po sedemnástykrát.

“Už po sedemnástykrát, ale opäť sme naplnili jeden celý kontajner odpadom. Nemilo nás prekvapila nová skládka zmesového odpadu na mieste, ktoré sme minulý rok vyčistili smerom k vojenskej strelnici,” uviedli zástupcovia aktivistickej enviroskupiny DOZOR HC, ktorý sa taktiež zúčastnili čistenia studničky. “Pustili sme sa aj do novovzniknutej skládky, no pre nedostatok času nás zrejme počká na ďalší rok (pretože sama dovtedy určite nezmizne),” dodávajú aktivisti.

Akcie sa okrem štyroch “Dozorákov” a gymnazistov (tretiakov a septimánov) s profesorkami zúčastnil aj Branislav Varga z Vlastivedného múzea v Hlohovci.

Spoločne sa snažili odpadky nielen vyzbierať, ale i vytriediť sklo, kov a plasty.

“Poďakovanie patrí nielen všetkým zúčastneným, ale aj Mestu Hlohovec a VÚC Trnava za materiálnu a logistickú pomoc,” poďakovali “Dozoráci” na svojej facebookovej stránke.

Stav pred a po čistení okolia studničky si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Aktivisti sa opäť činili: Studnička na Soroši sa dočkala vyčistenia i tento rok
9
Galéria
Zdroj: DOZOR HC
Zdroj: DOZOR HC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM