Erik Bojničan Kultúra

Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Hlohovca, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!

Advent je tu a predvianočný zhon sa stupňuje. Cítiť to aj v našom meste, avšak Hlohovčania nemusia mať hlavy v smútku. Vďaka akciám, ktoré sa chystajú v Hlohovci, hravo zatočia so stresom. Aj tu sa môžu odreagovať.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Hlohovca, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!
Zdroj: TASR

Kino: MISSION IMPOSSIBLE: Národ grázlov

Piatok 18. decembra o 19:00, Kino Úsmev Hlohovec

Vládna tajná služba IMF a rozpory so štátnymi úradníkmi vedie k jej rozpusteniu. No začína sa hlásiť mýtická organizácia Syndikát, ktorej členovia sú zbehlí tajní agenti. Ich cieľom sú teroristické útoky a zaviesť trochu iný svetový poriadok. Hunt nemá oficiálne poverenie pre akciu proti Syndikátu, zhromaždí svojich skúsených parťakov a pokúsi sa týchto profesionálnych teroristov zastaviť.

Vianočné stretnutie

Piatok 18. decembra, Mestská knižnica v Hlohovci, Nám. sv. Michala

Na Vianoce budú v knižnici darčeky. Každý detský čitateľ, ktorý v období od septembra do Vianoc trikrát navštívi knižnicu, vypožičia si a prečíta najmenej 3 detské knižky, dostane na vianočnom stretnutí 18. decembra malý darček.

Čertice

Piatok 18. decembra o 19:00, Empírové divadlo

Novo založené ochotnícke divadlo – Fraštacké naivného divadla FĽOČ chystá v krásnych priestoroch Empírového divadla svoju. Môžete sa tešiť na známu hru Carla Goldoni „Čertice“. Komédia o tom, ako už pred tristo rokmi ženy zametali s mužmi zaručene pobaví!

Maľovaný svet na skle

Sobota 13:00 – 18:00, Výstavná sieň Vlastivedného múzea v Hlohovci, Rázusova

Pokiaľ je u vás vo výbere programu na voľné chvíle na prvom mieste umenie, máte možnosť navštíviť aktuálnu výstavu Vlastivedného múzea v Hlohovci. Autorská výstava podmalieb na skle Ľubomíra Kolára je umiestnená vo Výstavnej sieni na Rázusovej ulici.

Kino, Detské predstavenie: Hurá do praveku

Sobota 19. decembra o 17:00, Kino Úsmev Hlohovec

Tihle vie narobiť veľa neplechy. Ani dnes nezostal pozadu. Splňte si svoj sen! Pripútajte sa, stroj času vyráža na cestu! Ernie, Max a Julia sa ocitajú v hniezde toho najhoršieho z najhorších. Začína ich dobrodružstvo! Budú čeliť prehistorickým monštrám a nebezpečiu na každom kroku, aby si zaistili návrat späť do svojej doby.

Kino: Medvedík 2

Sobota 19. decembra o 19:00, Kino Úsmev Hlohovec

Hádam nie ste prekvapení? Áno to som ja plyšový Medvedík. Veď viete, že mne nestačí iba chodiť, rozprávať, fajčiť a milovať blondíny. Čaká na Vás mimoriadne úspešná komédia o Medvedíkovi, ktorá Vám názorne predviedla, že keď ste plyšu, nič Vás nezastaví, aspoň čo sa humoru týka. Dobré príbehy končia svadbou, ten náš ho začína.

Vianočné trhy

Do nedele 20. decembra, Námestie sv. Michala

Stánky, rozvoniavajúce klobásky a iné dobroty, medovina, varené víno a predovšetkým vianočná atmosféra lákajú množstvo ľudí. Aj v Hlohovci zažijeme počas trhov pravú vianočnú atmosféru pri dobrom jedle, vianočnom punči a bohatom kultúrnom programe.

Výstup na kostolnú vežu

Do nedele 20. decembra, Námestie sv. Michala

Chcete zažiť niečo naozaj výnimočné? Výstup cez schodisko z 18. storočia, chodník popod kostolné zvony a pohľad na vianočný Hlohovec z 27 metrov vysokej veže farského kostola stojí určite za to!

Kino: Šťastný Nový rok

Nedeľa 19. decembra o 19:00, Kino Úsmev Hlohovec

Silvestrovská noc oslavuje lásku, nadej, odpustenie, druhé šance a nové začiatky v príbuzných párov i singlov, ktoré sa vzájomne prepletajú a odohrávajú sa uprostred pulzujúceho New Yorku. Mesto je plné nádeji počas tejto najkúzelnejšieho večera roku.

Vianočná venčovačka

Nedeľa 20. decembra od 10:00 do 15:00 medzi cestným a železničným mostom

Stretnime sa na Vianoce a urobme niečo dobré, tak znie základná myšlienka Vianočnej venčovačky, ktorá je na pláne poslednú adventnú nedeľu. Psíčkari z Hlohovca a okolia dostanú príležitosť na to, aby sa lepšie spoznali a ich štvornohí miláčikovia sa môžu do sýtosti vyblázniť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM