Rôzne Leopoldov

Cez Leopoldov pôjde mimoriadny vlak: Ľudia sa môžu tešiť na krásnu romantiku!

To si nenechajte ujsť. Cez Leopoldov pôjde vlak, aký sa už len tak bežne nevidí. Ľudia budú môcť zažiť krásnu romantickú jazdu.

Ilustračný obrázok k článku Cez Leopoldov pôjde mimoriadny vlak: Ľudia sa môžu tešiť na krásnu romantiku!
11
Galéria
Zdroj: Archív Albatros klub

Na leopoldovskej železničnej stanici zastane 10. decembra vlak, ktorý bude ťahaný parným rušňom Albatros. Chystá sa totiž železničná udalosť s názvom „Mikulášska jazda s Albatrosom“. Vlak záujemcov odvezie do malebných Smoleníc, kde organizátori tohto projektu ( ALBATROS klub v spolupráci s obcou Smolenice), pripravili pre ľudí zaujímavý program. Akcia sa uskutoční na trati Bratislava hl.st. – Galanta – Leopoldov – Trnava – Smolenice – Kúty – Bratislava hl.st.

Aj ľudia z Leopoldova či okolia sa tak môžu tešiť na originálny a nevšedný cestovateľský zážitok. „Veľkým a hlavným lákadlom celej akcie je parný rušeň 498.104 Albatros, vyrobený 24.12.1954. Bra­tislavský Albatros je totiž jediný prevádzkyschopný parný rušeň tejto série na svete z 15-kusovej série, je najväčší, najťažší a najrýchlejší parný rušeň vyrobený v Československu,“ povedal František Šiller, člen organizácie reklamy a propagácie ALBATROS klubu.

Ako ďalej uviedol, v súprave Mikulášskeho vlaku bude zaradený aj historický reštauračný vozeň WRa a tiež prezidentský vozeň – SALON, ktorý využíval prezident Gustáv Husák.

Zdroj: Archív Albatros klub

Zaujímavý program

„Mikulášska jazda s Albatrosom“ prinesie aj zaujímavý program. Ten začne už vo vlaku. Ľudí bude sprevádzať Mikuláš, čert aj anjel. Tí cestovateľom počas jazdy prinesú kus dobrej nálady a budú rozdávať mikulášske balíčky. Cestu vlakom výletníkom spríjemnia aj všakovaké sútaže. „Súťaže sa robia aj vo vlaku – kvíz, kreslenie, potom na stanici ( v obci Smolenice, poz. red.) – súťaž v jedení koláčov, a tiež vo Včelovine,“ povedal nám František Šiller.

Zdroj: Archív Albatros klub

Pripravené však budú i iné lákadlá, ktoré môžu výletníci očakávať po vystúpení v Smoleniciach. „V Smoleniciach budú aj trhy, to všetko pripravuje obec Smolenice so súkromným sektorom, bude aj jazda na koči a podobne,“ vyratúva František Šiller.

Ako ďalej uvádza organizátor „Mikulášskej jazdy s Albatrosom“, výlet prinesie aj ďalšie zážitky. Čo možno ešte očakávať? Ľudia sa môžu tešiť podľa slov Šillera aj na rozsvietenie vianočného stromčeka, ochutnávky rôznych špecialít tamojšej kuchyne, návštevy múzea Štefana Baniča – vynálezcu padáka. Pripravená bude aj obhliadka Smolenického zámku.

Akciu spája pekná myšlienka, ktorá pomôže k zachovaniu tohto pojazdného skvostu. „Všetky prostriedky získané z predaja miesteniek sú použité na opravu tohto rušňa a udržiavanie jeho prevádzkyshopného stavu,“ povedal nám na záver Šiller.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: Archív Albatros klub

FOTO: Do našich končín zavíta nádherný vlak
11
Galéria
Zdroj: Archív Albatros klub
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM