Klaudia Goncalves Samospráva

Chcel vybudovať krytú plaváreň: Poslanci neschválili predĺženie lehoty na začatie výstavby

Spoločnosť, ktorá plánovala výstavbu krytej plavárne, požiadala mesto Hlohovec o predĺženie lehoty. Poslanci mestského zastupiteľstva žiadosť zamietli.

Ilustračný obrázok k článku Chcel vybudovať krytú plaváreň: Poslanci neschválili predĺženie lehoty na začatie výstavby
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Na základe žiadosti investora zo spoločnosti Bazenprojekt Oskara Gaala, ktorý chcel v areáli kúpaliska vybudovať krytú plaváreň, predložil primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár na ostatnom zastupiteľstve dňa 19.9.2019 poslancom návrh na úpravu zmluvných vzťahov medzi mestom a investorom. Spoločnosť žiadala o predĺženie lehoty na začatie výstavby.

Investor žiada viac času

Obsahom žiadosti investora bolo navrátenie zmluvných vzťahov do stavu spred apríla 2019, kedy Gaal listom upovedomil Mesto Hlohovec, že jeho firma odstupuje od zámeru vybudovania plavárne. Uvedeným dôvodom vtedy bolo odstúpenie rakúskeho investora od dohody spolufinancovať projekt. Spoločnosť Bazenprojekt sa neúspešne pokúšala zohnať spoluinvestora z radov bánk a v súkromnom sektore od roku 2016.

V máji 2019 mestské zastupiteľstvo svojimi uzneseniami schválilo urovnanie všetkých právnych vzťahov vyplývajúcich z týchto zmlúv, výsledkom malo byť navrátenie do pôvodného stavu a vrátenie pozemku, ktorý investor získal od mesta za 1 €.

Investor požiadal radnicu o obnovenie zmluvných vzťahov s predĺžením termínu realizácie do konca roka 2021.

„Nevidím dôvod nevytvoriť investorovi časový priestor, pretože to v tejto chvíli mesto nič nestojí, mesto o nič neprichádza. Ak sa investorovi nepodarí stavbu realizovať, zmluva bude vypovedaná,“ uviedol primátor mesta Miroslav Kollár.

„Ponúkol som mestu odkúpenie projektovej dokumentácie za 60% z celkovej ceny, ktorú nás to stálo, mesto mohlo ušetriť a navyše získať dvojročný náskok, keďže približne toľko trvá vybavenie stavebných povolení v prípade, ak by sa mesto chcelo pustiť do výstavby plavárne vo vlastnej réžii,“ uviedol Oskar Gaal. Na augustovom zastupiteľstve podľa jeho slov tento návrh poslanci zmietli zo stola.

Poslanci lehotu nepredĺžili

„V pondelok (16.9.2019) som obdržal od mesta výzvu na vyrovnanie záväzkov a vrátenie pozemku, následne som hneď na druhý deň poslal mestu ponuku na predĺženie zmluvných vzťahov a lehoty na začatie výstavby. Rozhodol som sa, že to ešte nevzdám a skúsim nájsť investora,“ informoval Gaal.

Časť poslancov nezdieľala názor primátora mesta a ostatných poslancov – v hlasovaní žiadosť investora zamietli. Proti boli ôsmi poslanci.

„V priebehu jedného alebo dvoch týždňov vrátim Mestu Hlohovec predmetný pozemok nepoškodený a v rovnakom stave ako sme ho od mesta prebrali,“ uviedol Gaal. „K 25. októbru požiadam o predĺženie stavebného povolenia. Myšlienky na realizáciu stavby sa nevzdávam,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM