Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Deti nezaháľajú ani cez prázdniny: Detská univerzita zavítala do Hlohovca

Niektoré školy ani cez prázdniny nezaháľajú a ponúkajú deťom zaujímavý program. Študenti „Detskej univerzity“ sv. Cyrila a Metoda z Trnavy zavítali na spoznávací výlet do Hlohovca.

Ilustračný obrázok k článku Deti nezaháľajú ani cez prázdniny: Detská univerzita zavítala do Hlohovca
5
Galéria
Zdroj: Vlastivedné múzeum , Erik Knotek ml.

Už niekoľko rokov organizuje Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave „Detskú univerzitu“. Počas nej sa študenti môžu nielen zoznámiť s priestormi inštitúcie, ale zábavnou a hravou formou spoznávať jej vzdelávaciu náplň.

Tento rok zavítala detská univerzita aj do Hlohovca. V stredu 4. júla prišli naše mesto spoznať malí „vysokoškoláci“ z Detskej univerzity sv. Cyrila a Metoda. Žiakov vo veku od 8 do 12 rokov privítal v Zámockej záhrade primátor mesta a rozdal im malú pozornosť v podobe propagačných materiálov o Hlohovci.

Nasledoval program, ktorý zabezpečili pracovníci Vlastivedného múzea v Hlohovci. S históriou a prírodnými zaujímavosťami zámockého parku deti sprevádzali Marián Kamenčík a Branislav Varga z Vlastivedného múzea, ktorí zároveň vypracovali aj súťažné úlohy. Pri tvorbe programu pomohli aj ďalší pracovníci múzea – Jozef Urminský, Miroslava Malovcová a členovia o.z. Zámok Hlohovec.

„Program pozostával z dopoludňajšej vedomostno-súťažnej časti a odpoludňajšej športovej časti. Deti sa rozdelili na tri skupiny, prešli si zastávky Zámockého poznávacieho okruhu a potom plnili zadania úloh, za ktoré získali body,“ priblížil program návštevy Marián Kamenčík.

Popoludní pokračoval program športovými aktivitami. Na lúke za poliklinikou vzduchom svišťali šípy a lietajúce taniere, samozrejme, pod dohľadom profesionálov. Súťaž v discgolfe zabezpečoval Martin Chalány zo Slovenskej asociácie frisbee a historickú lukostreľbu si mohli deti vyskúšať vďaka Dávidovi Filipovi a členom Zámockej skupiny historickej lukostreľby Aquilas.

„Deti sa pútavou a zážikovou formou dozvedeli množstvo zaujímavostí spojených so Zámockou záhradou a po vyhodnotení všetkých úloh, odovzdaní cien a spoločnej fotografii sa spoločne s pedagógmi plní nových zážitkov vrátili do Trnavy,“ zhodnotil podujatie Kamenčík.

Deti nezaháľajú ani cez prázdniny: Detská univerzita zavítala do Hlohovca
5
Galéria
Zdroj: Vlastivedné múzeum , Erik Knotek ml.
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM