Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Dni sa krátia: Cyklisti, dbajte o svoju bezpečnosť na cestách!

S prichádzajúcou jeseňou sa končí ideálny čas pre cyklistiku a treba sa pripraviť na sťažené podmienky. Polícia nabáda k zvýšenej opatrnosti na cestách.

Ilustračný obrázok k článku Dni sa krátia: Cyklisti, dbajte o svoju bezpečnosť na cestách!
Zdroj: Dnes24.sk

Jeseň so sebou prináša nielen romantiku pestrofarebnej prírody, ale aj sťažené podmienky pre účastníkov cestnej premávky. Dni sa krátia, skorej sa stmieva, čoskoro nastúpi sychravé počasie a ranné mrazy. Práve v tomto období by mali dbať o svoju bezpečnosť nielen motoristi, ale hlavne cyklisti, ktorí spolu s chodcami patria medzi najohrozenejších účastníkov cestnej premávky.

K zvýšenej opatrnosti nabáda aj polícia SR na stránke Ministerstva vnútra: “Myslite na to, že sa skôr stmieva. Chodci a cyklisti sa preto stávajú na cestách výrazne menej viditeľnými. Preto je veľmi dôležité zahodiť zbytočný ostych, myslieť hlavne na svoju bezpečnosť a dobrú viditeľnosť na okrajoch ciest. Snažte sa byť dobre viditeľní. Rôzne reflexné prvky na oblečení, na bicykloch, či na taškách v tom môžu veľmi pomôcť.”

Podobné upozornenie vydalo aj Obvodné oddelenie Policajného zboru v Hlohovci v snahe predchádzať dopravným nehodám: “Vzhľadom na nastávajúce zimné obdobie a predchádzanie vzniku dopravných nehôd, upozorňuje občanov na dôležitosť dodržiavania pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi, s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov – osvetlenie, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo oblečenia reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami.”

Nezabudnite sa odporúčaniami polície riadiť a pamätajte, že nie je dôležité, či vyzeráte pri jazde na bicykli atraktívne, ale to, či ste dobre viditeľní pre iných účastníkov cestnej premávky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Ministerstvo vnútra SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM