Erik Bojničan Rôzne

Dobrovoľníci sa pustili do veľkého čistenia Hlohovca: Rukávy si vykasal aj primátor s poslancami! FOTO

Desiatky dobrovoľníkov a dokonca primátor s niekoľkými poslancami začali s upratovaním mesta po zime. A veru, mali čo robiť.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci sa pustili do veľkého čistenia Hlohovca: Rukávy si vykasal aj primátor s poslancami! FOTO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Posledná marcová sobota sa v Hlohovci niesla v duchu dobrovoľníckej práce. Niekoľko desiatok nadšencov neodradilo ani veterné počasie a zišli sa na jarnom Smeťozbere.

Víkendové zbieranie odpadkov začalo v piatok v mestskej časti Šulekovo. Ako nám prezradil spoluorganizátor František Duchoň zberu sa zúčastnilo asi 20 ľudí, ktorí vyzbierali 41 vriec odpadu, drôty, káble, nárazníky z áut a podobne.

„Organizáciu mali pod svojimi krídlami Šulekovskí futbalisti a poslanci za mestskú časť Šulekovo. Výraznú pomoc tvorila skupina DOZOR HC, ktorá v počte troch osôb vyzbierala 11 vriec. Ďalšiu podobnú akciu by sme chceli zorganizovať v blízkej dobe, pretože tých odpadkov je hlavne v okolí mostov neúrekom,“ opísal akciu Duchoň.

Upratovanie mesta Hlohovec bolo naplánované na sobotné doobedie. Na niekoľkých miestach naraz sa stretlo okolo 60 ľudí, ktorí mali za cieľ vyčistiť mesto od neporiadku po zime. Počas dňa sa podarilo vyzbierať štyri veľké kontajnery a množstvo rozmerných vecí ako starých bicyklov a dokonca lyží.

„Som naozaj rád že sa nájdu ľudia ktorí sa zapoja do takýchto akcií. Bol som veľmi prekvapený že sa zapojili aj iné lokality ako tradične a že sa urobil kus veľkej práce pre mesto a hlavne pre prírodu,“ prezradil pre Hlohovec 24 spoluorganizátor Juraj Šiška.

Šiška verí v to, že ľudia začnú využívať zberné dvory, kam môžu zadarmo ukladať odpad a o to menej sa bude nachádzať v prírode. „Veľká vdaka mestu že nam poskytli kontajnery a vrecia a hľavne veľká vdaka tým cez 60tim ľudom čo prišli a urobili kus veľkej práce,“ dodal na záver Šiška.

Čítajte tiež:

Klobúk dole pred dobrovoľníkmi z Hlohovca: Skoro nik o skupine nevie, za rok už vyzbierali v meste stovky kíl odpadu!

Veľké jarné upratovanie: KOMPLETNÝ ROZPIS rozmiestnenia kontajnerov

Primátorových 100 dní vo funkcii: Na diskusii čelil paľbe otázok, po dvoch hodinách tvrdý koniec! FOTO

Foto: Smeťozber odľahčil Hlohovec od odpadkov
27
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM