Lucia Lauková Krimi

Dvaja mladíci okradli 79-ročnú ženu: Zobrali jej telefón aj peniaze

Obom obvineným hrozí niekoľkoročné väzenie. Starší z dvojice už dokonca bol v minulosti odsúdený za krádež.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja mladíci okradli 79-ročnú ženu: Zobrali jej telefón aj peniaze
Zdroj: www.pexels.com

V Hlohovci úradovali dvaja zlodeji vo veku 18 a 20 rokov. Okradli 79-ročnú ženu. Policajti trnavskej kriminálnej polície už oboch mladíkov z okresu Nitra obvinili.

„Mladší z dvojice si mal v podvečerných hodinách vyhliadnuť 79-ročnú pani, ktorá práve prechádzala pri bytovkách v meste Hlohovec. Z pravej ruky jej mal vytrhnúť kabelku s nákupnou taškou, ktorá sa pri incidente roztrhla, a rýchlo utiecť preč,“ priblížila polícia.

Prečítajte si tiež

Mladík mal krátko na to ukradnutú kabelku odložiť k jednému z múrikov, kde si ju mal neskôr vyzdvihnúť jeho starší kamarát. „Ten ju po tom, ako z nej mal vybrať mobilný telefón a finančnú hotovosť, vyhodil do smetného koša. Svojmu mladšiemu spolupáchateľovi mal dať, ako „podiel zo zisku“, hotovosť vo výške 2 eur,“ uvádza polícia.

Policajtom sa podarilo operatívnou činnosťou a analýzou kamerových záznamov osoby podozrivé z krádeže rýchlo stotožniť a zadržať. Ukradnutú kabelku policajti zaistili a po vykonaní potrebných úkonov ju vrátia pôvodnej majiteľke.

Vyšetrovateľ obvinil oboch mužov zo zločinu krádeže spolupáchateľstvom. „Vzhľadom na to, že skutok mali spáchať na staršej osobe, im po dokázaní viny môže hroziť trest odňatia slobody až na 10 rokov. Starší z dvojice, ktorý už bol v minulosti odsúdený za krádež, je stíhaný väzobne,“ dodáva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM