Erik Bojničan Rôzne

Hlohovec s rekordným výsledkom: Na bicykloch do práce ľudia našliapli tisíce kilometrov

Cyklisti z nášho mesta najazdili do práce tisíce kilometrov a jázd. Ako naše mesto obstálo v ťažkej konkurencii?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec s rekordným výsledkom: Na bicykloch do práce ľudia našliapli tisíce kilometrov
Zdroj: TASR

Do celoslovenskej súťaže „Do práce na bicykli“, ktorá prebiehala v mesiaci máj sa zapojilo 74 samospráv, 2566 tímov a 8532 súťažiacich zo všetkých kútov Slovenska. Zahanbiť sa nenechali ani Hlohovčania.

Rekordný ročník v Hlohovci

V našom mesta sa počas tohto ročníka zapojilo do kampane 152 v 45 tímoch. Už len samotná účasť je pre Hlohovec rekordná. Pre porovnanie, V minulom roku sa zaregistrovalo 22 tímov a 64 súťažiacich a v roku 2015 15 tímov a 44 súťažiacich.

Rekordný je aj samotný výsledok. Zaregistrovaný Hlohovčania počas mája do práce najazdili úctyhodných 16970.89 km a absolvovali 3302 jázd. Teda o približne 10 000 kilometrov viac ako v minulom roku.

V ťažkej konkurencii

Čo sa týka výsledkov v porovnaní s ostatnými samosprávami, Hlohovec v počte najazdených kilometrov spomedzi 74 samospráv obsadil vynikajúce 13. miesto.

V ťažkej konkurencii sa tak naše mesto nenechalo zahanbiť. Dôležitým aspektom kampane je aj snaha o podporu ekologických druhov dopravy v meste. Z hľadiska životného prostredia je pozitívnou správou, že počas kampane sa zúčastneným Hlohovčanom podarilo ušetriť 4257.67 kg CO2.

Aký spôsob dopravy využívate pri ceste do práce?

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM