Klaudia Goncalves Rôzne Správy Samospráva

Hlohovec získal dotáciu na mestské jasle: Otvoria ich na Dilongovej ulici

Vyše pol milióna eur bude použitých na rekonštrukciu pôvodnej budovy jaslí na Dilongovej ulici. Radnica chce mestské jasle sprevádzkovať už budúci rok.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec získal dotáciu na mestské jasle: Otvoria ich na Dilongovej ulici
Zdroj: TASR

Mesto Hlohovec získalo od štátu dotáciu na mestské jasle. Informoval o tom primátor mesta Miroslav Kollár na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Úspešná žiadosť

Odbor stratégie, rozvoja mesta a územného plánovania podal žiadosť na Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ešte v septembri minulého roka a opätovne v apríli 2019.

„Základným cieľom projektu je zabezpečiť rekonštrukciu a vybavenie objektu pôvodných mestských jaslí na Dilongovej ulici za účelom obnovy jeho pôvodnej funkcie – zriadenie mestských jaslí dostupných pre obyvateľov mesta Hlohovec,“ informovala radnica na svojom webe.

Pol milióna na zriadenie jaslí

Na zriadenie mestských jaslí nakoniec mesto Hlohovec získalo nenávratný príspevok vo výške 517-tisíc eur, náklady na rekonštrukciu by mali byť okolo 550-tisíc, mesto sa bude 5 % podieľať na spolufinancovaní.

„Súčasťou podania projektu už bola platná projektová dokumentácia aj stavebné povolenie, budeme teda môcť spustiť proces obstarávania a v budúcom roku realizáciu projektu,“ informoval verejnosť primátor Kollár na zasadnutí mestského zastupiteľstva dňa 5. decembra 2019.

Nové mestské jasle by mali pomôcť pracujúcim rodičom s deťmi vo veku do troch rokov, nakoľko tento typ predškolského zariadenia v meste dlhodobo absentuje, aj keď je po ňom veľký dopyt.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM