Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Kapely bavili Hlohovčanov: Tretí ročník Pangula festu je za nami, FOTO

Občianske združenie Nicolasa Konta zorganizovalo v uplynulý víkend tretí ročník festivalu amatérskych a poloprofesionálnych hudobných zoskupení Pangula fest. Svoju tvorbu prezentovali kapely z Hlohovca a iných slovenských miest.

Ilustračný obrázok k článku Kapely bavili Hlohovčanov: Tretí ročník Pangula festu je za nami, FOTO
16
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Napriek neskoršiemu jesennému termínu tretiemu ročníku Pangula festu počasie prialo a obidva dni trvania festivalu bolo slnečné a príjemné počasie. V novozrekonštru­ovanom amfiteátri Zámockej záhrady vystúpili počas víkendu 5.-6.10. 2018 kapely z Hlohovca, ale i z iných miest Slovenska.

Výťažok z festivalu bude použitý na záchranu antikvariátu Tibora Ďuráka, ktorý sa nachádzal v Leopoldove a v súčasnosti sú knihy z neho uskladnené v Trnave.

Atmosféru podujatia zhodnotil jeho organizátor Miroslav Dvoran nasledovne:

“V piatok festival navštívilo 150 návštevníkov, v sobotu bola účasť nižšia, prišlo len okolo 60 ľudí. Pangula fest je lokálny festival s ambíciou prezentovať lokálne kapely hrajúce kvalitnú hudbu hlavne z vlastnej produkcie. Tento ročník z hľadiska hudobnej dramaturgie bol aj podľa ohlasov divákov výborný. Zišli sa tu ako tradiční domáci interpreti, tak aj hostia, ktorých som objavil počas svojich pracovných aktivít ako napr. kapela Hotel Peter, Everlong, Graeme Mark & The Natives. Do štvrtého ročníka by som chcel zachovať tento koncept a komorný charakter podujatia.”

Kapely bavili Hlohovčanov: Tretí ročník Pangula festu je za
16
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM