BTW Správy Samospráva

Koniec izolácie! Zariadenie pre seniorov v Hlohovci povolilo návštevy

Klienti Harmonie žili v izolácii od okolitého sveta dlhé tri mesiace.

Ilustračný obrázok k článku Koniec izolácie! Zariadenie pre seniorov v Hlohovci povolilo návštevy
Zdroj: Mesto Hlohovec

Vedenie Harmonie – Zariadenia pre seniorov v Hlohovci od 3. júna umožnilo prijímanie návštev. Informovala o tom hovorkyňa mesta hlohovec Zuzana Hrinková Siebenstichová.

„Táto skutočnosť potešila najmä klientov, ktorí žili tri mesiace v izolácii od okolitého sveta. Dovtedy so svojimi príbuznými udržiavali kontakt iba telefonicky, personál príležitostne zasielal najbližším fotografie klientov emailom,“ povedala.

Nastavenie presného režimu uvoľňovania opatrení je v kompetencii riaditeľov zariadení sociálnych služieb. Od 8. júna sa v Harmonii každá návšteva musí nahlásiť vopred telefonicky na telefónnych číslach 033 74 220 91, alebo 033 74 220 35. Návštevy prebiehajú vo vyhradenom čase denne od 13:00 do 16:30, pričom za klientom môžu prísť najviac dvaja návštevníci.

Ďalšie opatrenia

Stretnutia by sa mali konať prevažne vonku. Pre prípad horšieho počasia je vyhradený priestor v interiéroch oboch zariadení na uliciach Hollého aj Pribinova. Návštevy smú presiahnuť limit 20 minút, iba ak je ich menej.

„Deti do 15 rokov majú aj naďalej zakázaný vstup do mestských zariadení sociálnych služieb, ľudia na 65 rokov si majú vstup do zariadenia sami zvážiť,“ upozornila hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM