Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Kučera vo funkcii končí: Mesto vyhlasuje výberové konanie na pozíciu riaditeľa MKC

Mesto Hlohovec vyhlasuje výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa príspevkovej organizácie Mestské kultúrne centrum Hlohovec.

Ilustračný obrázok k článku Kučera vo funkcii končí: Mesto vyhlasuje výberové konanie na pozíciu riaditeľa MKC
Foto: Klaudia Goncalves

Mesto Hlohovec vyhlasuje výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa príspevkovej organizácie Mestské kultúrne centrum Hlohovec. Súčasný riaditeľ Richard Kučera vo funkcii konči začiatkom júla.

Riaditeľ Mestského kultúrneho centra (MKC) Richard Kučera v Hlohovci po dvoch rokoch končí vo funkcii k 2. júlu 2019. Pod jeho vedením prešlo MKC zásadnými organizačnými aj programovými zmenami.

„Do funkcie nastúpil v čase, keď bol stav kultúrnej infraštruktúry v meste nevyhovujúci. Bol pri rekonštrukcii kina Úsmev, Empírového divadla aj mestského amfiteátra. S novým tímom uvádzal do života Informačné centrum a pokračoval v modernizácii interiéru i knižného fondu mestskej knižnice. Zmenil koncepciu pri výbere programov a ich propagácie,“ uviedla Zuzana Hrinková Siebenstichová, hovorkyňa mesta Hlohovec.

Primátor sa mu poďakoval

Primátor mesta Miroslav Kollár sa Richardovi Kučerovi poďakoval za doterajšiu spoluprácu: „V ostatných rokoch sa ukázalo, že kultúrne prostredie v meste je komplikovanejšie, než som pred štyrmi rokmi predpokladal. Som preto vďačný odchádzajúcemu pánovi riaditeľovi za to, že previedol Mestské kultúrne centrum práve obdobím personálnych, organizačných, infraštruktúrnych aj programových zmien. Teším sa, že po štyroch rokoch máme v podstate obnovenú a dobudovanú kultúrnu infraštruktúru v rozsahu, ktorý okresné mesto ako Hlohovec potrebuje a máme pred sebou už len doriešenie kvality zázemia v kine, divadle a na amfiteátri a príprava projektu rekonštrukcie jazdiarne ako priestoru pre pohybovú kultúru. V nasledujúcich rokoch po plnom zapojení týchto zrekonštruovaných priestorov a Zámku Hlohovec do kultúrneho diania nás čaká ďalšie rozšírenie programovej ponuky a zvýšenie atraktívnosti kultúrneho života v meste nielen pre Hlohovčanky a Hlohovčanov, ale aj pre návštevníkov nášho mesta. Radi pri tom budeme spolupracovať aj s končiacim pánom riaditeľom, ktorý bude naďalej pôsobiť v kultúre s ponukou agentúrnych programov.“

Výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa príspevkovej organizácie Mestské kultúrne centrum Hlohovec vyhlásilo mesto Hlohovec v utorok 14. mája 2019.

Uchádzač by mal mať vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, organizačné schopnosti a skúsenosť s riadením v príspevkovej alebo v rozpočtovej organizácii sú výhodou. Pri výberovom konaní, ktoré bude rozdelené na verejnú a neverejnú časť, sa prihlásení uchádzači odprezentujú svojimi projektmi riadenia a rozvoja Mestského kultúrneho centra. Termín na doručenie žiadosti o účasť vo výberovom konaní spolu s požadovanými dokladmi je najneskôr do pondelka 3. 6. 2019 do 12:00 na adresu mestského úradu.

Výberová komisia zložená z odborných pracovníkov mestského úradu, poslancov mestského zastupiteľstva, odborného garanta z oblasti kultúry a konzultanta pre oblasť manažérskych zručností kandidátov vyhodnotí najlepšieho uchádzača a odporučí ho primátorovi mesta na schválenie. Ten následne predloží mestskému zastupiteľstvu návrh na jeho menovanie do funkcie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM