Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Ľahší pohyb po meste aj pre slabozrakých: Na prekážkach pribudli reflexné prvky

Únia nevidiacich a slabozrakých v spolupráci s mestom Hlohovec zrealizovala projekt, ktorý skvalitní a zjednoduší slabozrakým pohyb po meste.

Ilustračný obrázok k článku Ľahší pohyb po meste aj pre slabozrakých: Na prekážkach pribudli reflexné prvky
5
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Únia nevidiacich a slabozrakých v spolupráci s údržbárom mestského úradu v rámci občianskeho projektu PR zrealizovala vyznačenie 32 prekážok na peších komunikáciách v centre mesta Hlohovec.

“Mesto je tak aj vďaka tomuto projektu o niečo bezpečnejšie pre ľudí so zrakovým postihnutím,” uviedla radnica.

Projekt sa dočkal realizácie po výzve primátora mesta Miroslava Kollára adresovanej občanom a mimovládnym organizáciám, aby participovali na zvýšení kvality života v meste a podali návrhy a projekty, ktoré život v meste zlepšia.

Na základe výzvy sa základná organizácia ÚNSS a Krajská rada ÚNSS Trnava rozhodli podať projekt s názvom a heslom Odstránenie a zviditeľnenie prekážok pre členov únie a ostatných občanov, návštevníkov mesta so zrakovým postihnutím, slabozrakých a prakticky nevidiacich.

“Uskutočnilo sa viacero sedení so zástupcami mesta, verejná prezentácia na mestských slávnostiach, kde o každodenných architektonických bariérach hovorili priamo nevidiaci a slabozrakí,” informovala na svojej webovej stránke Únia nevidiacich.

“Na základe kladnej odozvy pridelilo mesto Hlohovec finančné prostriedky na realizáciu projektu a viacero prekážok v meste bolo označených v hornej časti reflexnými prvkami bielej farby tak, aby boli vnímateľné pre ľudí so zrakovým postihnutím a umožnila im bezpečný pohyb po meste,” uviedla Únia nevidiacich.

Ľahší pohyb po meste aj pre nevidiacich: Na prekážkach pribudli reflexné prvky
5
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM