Správy

Na moste v Hlohovci urobili záťažové testy: Sú rozhodujúce pre jeho otvorenie, VIDEO

Skúška zaťažiteľnosti prebiehala na rekonštruovanom moste dva dni. Výsledky testov môžu rozhodnúť o tom, kedy ho otvoria.

Ilustračný obrázok k článku Na moste v Hlohovci urobili záťažové testy: Sú rozhodujúce pre jeho otvorenie, VIDEO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Počas stredy (28. 12.) a štvrtka prebehla skúška zaťažiteľnosti mosta v Hlohovci. TASR o tom informovala hovorkyňa Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Natália Petkáčová.

Ako doplnila, jej výsledky budú známe v nasledujúcich dňoch. „Budú súčasťou podkladov na rozhodovanie o otvorení mosta pre dopravu. Stretnutie v tejto veci je naplánované na 9. januára 2023,“ uviedla Petkáčová.

Prečítajte si tiež

Len pre peších

Most je v súčasnosti otvorený pre peších. Stále sú k dispozícii dočasné záchytné parkoviská na oboch brehoch Váhu. Zachované ostáva aj posilnené vlakové spojenie Hlohovca a Leopoldova.

Termín otvorenia posunuli

V prípade priaznivých výsledkov skúšky zaťažiteľnosti a následného vydania kladného stanoviska dotknutých orgánov by most mohol byť otvorený v prvej polovici januára 2023.

Na projekt v hodnote 5,6 milióna eur získala trnavská župa nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Ďalšie informácie a mapy sú dostupné na www.hlohoveckymost.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM