Správy

Na prímestských linkách pribudli nové autobusy: Majú USB zástrčky aj WiFi

V prímestskej autobusovej doprave v Trnavskom kraji zaradili do prevádzky 11 nových autobusov. Akú výbavu ponúknu?

Ilustračný obrázok k článku Na prímestských linkách pribudli nové autobusy: Majú USB zástrčky aj WiFi
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Spoločnosť Arriva Trnava zaradila do prevádzky 11 nových autobusov, ktoré budú voziť cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK).

Kde budú premávať?

Boli zadelené na dopravné strediská v Trnave, Piešťanoch, Senici a Hlohovci a obslúžia minimálne 25 liniek prímestskej dopravy. TASR o tom informoval dopravca.

„V spolupráci s dopravcom neustále obnovujeme vozidlový park, aby bola prímestská autobusová doprava skutočne atraktívnou alternatívou voči osobným automobilom,“ uviedol Jozef Viskupič, predseda TTSK, ktorý je objednávateľom služby vo verejnom záujme.

Prečítajte si tiež

Moderná výbava

Zakúpené boli autobusy SOR ICN 10,5 s dĺžkou 11 metrov a kapacitou 38 miest na sedenie a 42 miest na státie. Spĺňajú emisnú normu EURO 6. Vozidlá sú čiastočne nízkopodlažné a vybavené plošinou.

Ich výbava zahŕňa klimatizáciu s funkciou kúrenia, USB zástrčky, WiFi pripojenie a elektronické informačné tabule. Všetky nové vozidlá disponujú aj GPS zariadením a kamerovým systémom pre zvýšenie bezpečnosti cestujúcich.

„Nová posila našej flotily prímestských autobusov prináša nielen viac pohodlia pri cestovaní, ale je zároveň ďalším krokom k posilneniu dlhodobej udržateľnosti verejnej dopravy v Trnavskom kraji,“ doplnil generálny riaditeľ Arriva Trnava Peter Nemec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM