Rôzne

Na zámku v Hlohovci oslávia letný slnovrat: Pripravujú prehliadky aj bohatý PROGRAM

Po úspechu osláv zimného slnovratu sa v Hlohovci rozhodli privítať aj ten letný. Chýbať nebudú prehliadky, päťmetrové modely Mesiaca a Jupitera a ďalšie lákadlá.

Ilustračný obrázok k článku Na zámku v Hlohovci oslávia letný slnovrat: Pripravujú prehliadky aj bohatý PROGRAM
Zdroj: Hvezdáreň a planetárium Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci , Mesto Hlohovec

Oslavu letného slnovratu pripravuje Hvezdáreň a planetárium (HaP) M. R. Štefánika v Hlohovci.

Spoja astronómiu aj dávne zvyky

V spolupráci s Hlohovským zámkom, kde sa podujatie uskutoční 2. júla, ponúkne program spájajúci astronómiu, slovanské zvyky a atmosféru letných festivalov. Informovala o tom za organizátorov Radoslava Bodnárová.

HaP má už za sebou na rovnakom mieste aj oslavu zimného slnovratu, ktorá sa stretla s veľkým záujmom návštevníkov všetkých vekových kategórií.

„Od 10.00 do 16.00 hodiny bude možné pozorovať planétu Slnko dvoma našimi ďalekohľadmi priamo na zámockom nádvorí,“ uviedla. Od 16.00 hodiny v hodinových intervaloch sa budú, ako doplnila Bodnárová, konať tri prednášky o histórii Slovanov a astronómii.

Sprievodný program

Zámok sa do programu zapojí možnosťou prehliadky obnovených interiérov, okrem toho nájdu deti na nádvorí päť metrov vysoké modely Mesiaca a Jupitera, lukostrelci sa im pochvália svojím umením, otvorené budú tvorivé dielne i stánky s ukážkou starých remesiel. Podujatie v podvečer ukončí zapálenie slnovratového ohňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM