Erik Bojničan Rôzne

Nadaná Hlohovčanka Timea sa môže radovať: Prvenstvo vo fotografickej súťaži!

Hlohovčanka Timea Hargašová svojimi zábermi vo fotografickej súťaži zaujala odbornú porotu. Vo svojej kategórii nenašla premožiteľa. My sme ju vyspovedali.

Ilustračný obrázok k článku Nadaná Hlohovčanka Timea sa môže radovať: Prvenstvo vo fotografickej súťaži!
14
Galéria
Zdroj: Timea Hargašová

Mladá Hlohovčanka Timea Hargašová (13) sa vo voľnom čase venuje fotografovaniu. Svojimi zábermi najnovšie zaujala aj odbornú porotu fotografickej súťaže Trnavský objektív. V kategórii do 16 rokov získala prvenstvo.

Súťaž a výstava neprofesionálnej fotografickej tvorby okresov Trnava, Piešťany a Hlohovec, známa pod názvom Trnavský objektív, sa koná každoročne v trnavskom regióne už od roku 1970. Ako uvádzajú organizátori, poslaním súťaže je aktivizovať fotoamatérov k novej fotografickej tvorbe, objavovať talentovaných autorov a podporovať ich umeleckú sebarealizáciu a vzájomnú umeleckú konfrontáciu.

Zvolila čiernobielu

Viac o tvorbe svojich fotografií nám už prezradila mladá fotografka Timea osobne. „Každú moju snímku robím so zámerom, aby niečo vyjadrila – nejaký pocit. Keď fotím, tak nechávam veci tak ako sú, nerobím to, že presne tú vec čo idem fotiť si nejako upravím. Rada ju nechávam v prirodzenej polohe alebo tak ako je,“ vysvetlila s tým, že cez počítač pridáva len efekty.

Fotografie, ktoré zaujali odbornú porotu súťaže na prvý pohľad zaujmú i laikov svojim čiernobielym prevedením. „Fotky vznikli nápadom, ale i tak, že som to v ten moment iba odfotila. Čiernobielu som zvolila, pretože vie tak viac toho povedať. Pravdaže i farebná toho veľa povie.“

Jedna zo súťažných fotografií Timei Hargašovej
Jedna zo súťažných fotografií Timei Hargašovej / Zdroj: Timea Hargašová

Kde vznikli?

Všetky snímky podľa mladej fotografky vznikli v rozličných časoch a na rozličných miestach. Fotografie vďaka ktorým si Timea získala porotu sú z Brestovian (Jazero), Jalšového (žiara slnka a list s pavučinou na skle), z blízkosti fotografkinho domova (kvety a psík) ale i u fotografky doma (sušené kvety a bábika). Prezrieť si ich môžete v galérii na konci článku.

„Nikdy to nie je o tom, že "teraz idem fotiť niečo, aby to šlo na súťaž“. Naozaj to tak nie je. Fotografia vzniká v okamihu, ako stlačím spúšť,„ pokračuje mladá fotografka. A ako prebieha finalizácia fotografií? "Tým, že vyberiem tie fotky, ktoré vyjadrujú pocit, hovoria o živote, o svete… a tak vzniká aj názov ale aj dobrý príbeh,“ vysvetlila mladá Hlohovčanka.

Výstavu najlepších fotografií 47. ročníka súťaže neprofesionálnych fotografov okresov Trnava, Hlohovec a Piešťany Trnavský objektív si možno v týchto dňoch pozrieť vo výstavných priestoroch Západoslovenského múzea v Trnave.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Mladá hlohovská fotografka Timea: Na fotosúťaži nenašla premožiteľa
14
Galéria
Zdroj: Timea Hargašová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM