Zuzana Jakubičková Správy

Veľké meškania na železnici: Vlaky sa už pohli, pozrite si aktuálny stav

AKTUALIZOVANÉ: Ak sa chystáte cestovať vlakom, dajte bacha! Na železnici aktuálne vládne situácia, aká sa len tak nevidí. A tak, ak sa chystáte nasadnúť na rýchlik z Bratislavy smer Leopoldov a Piešťany, pripravte sa na obrovské meškania. Pozrite si aktuálny stav...

Ilustračný obrázok k článku Veľké meškania na železnici: Vlaky sa už pohli, pozrite si aktuálny stav
Foto: Katarína Reiterová

Meškanie vlakov, z ktorého sa vám zatočí hlava. To v týchto chvíľach zažívajú všetci tí, čo sa chystajú vyraziť z Bratislavy do Leopoldova a Trnavy. Na bratislavskej Hlavnej železničnej stanici panuje mimoriadna situácia. Silné vetrisko zanáša vyhýbky, železničiarom robia problémy aj snehové záveje. Momentálne sú tak na tejto stanici zrušené príchody a až na niektoré výnimky aj odchody vlakov.

Pozrite si konkrétny vlak s aktuálnym meškaním TU

Situácia v osobnej železničnej doprave sa postupne upokojuje. Od 11:15 začali premávať vlaky na trase Hlavná stanica Bratislava – Marchegg – Viedeň. Meškanie vlakov na bratislavskej Hlavnej stanici je približne 60 minút.

A ako to je s meškaním rýchlikov z Bratislavy do Leopoldova a Piešťan? „Vlaky z Bratislavy meškali približne 80 minút,“ dozvedeli sme sa na infolinke železníc. Situácia je tak naozaj komplikovaná. Napríklad, rýchlik, ktorý vyrážal z Bratislavy o 9:53 hod. má momentálne po Vrútky 49 minutové meškanie. Podobne je to aj s rýchlikmi, ktoré vyrážali skorej a smerujú do Košíc cez Leopoldov.

Vzhľadom na vyvíjajúce sa počasie je predpoklad, že nepriaznivá situácia bude trvať počas celého dňa, Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) preto žiada cestujúcich, aby zvážili cestovanie vlakom do Bratislavy. Tí, ktorí si už zakúpili lístok a budú musieť zrušiť plánovanú cestu či časť cesty vlakom, budú odškodnení. „V pokladniciach ZSSK v Bratislave im bude vyplatená časť za neprecestovaný úsek, resp. za celý cestovný lístok,“ uviedla Zuzana Červená zo ZSSK.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM