Erik Bojničan Rôzne

Nové tváre na škole: Prváci Obchodnej akadémie v Hlohovci zažili svoj deň D

Študenti po prázdninách zasadli do lavíc. Pre niektorých rutina, iných čakalo nové prostredie. Ako prežívali deň D prváci Obchodnej akadémie v Hlohovci?

Ilustračný obrázok k článku Nové tváre na škole: Prváci Obchodnej akadémie v Hlohovci zažili svoj deň D
Zdroj: Dnes24.sk

Letné prázdniny sú už definitívne minulosťou, čo znamená, že sa začal nový školský rok. Pre viacerých študentov prišiel deň, keď prvýkrát zasadli do stredoškolských lavíc. Medzi nich patria aj prváci z Obchodnej akadémie v Hlohovci, kam sme zavítali na slávnostné zahájenie aj my.

Prvý deň na strednej

Upršané počasie, ktoré pri začiatku školského roka panovalo, spôsobilo zmeny. Namiesto úvodu na školskom dvore, študenti Obchodnej akadémie v Hlohovci zasadli rovno do svojich tried. Starší mali na tvári široké úsmevy, keďže vedia, čo ich čaká. Prváci z I.A triedy do miestnosti, ktorá sa im na nasledujúce štyri roky stane, dá sa povedať druhým domovom, kráčali mierne nesmelo, no plní očakávaní.

Prečítajte si: Veľký prehľad pre rodičov: Príspevky v školách a školských zariadeniach v Hlohovci

„Som rád, že som na tejto škole a že som spoznal mnoho nových spolužiakov,“ prezradil nám jeden z prvákov. A aké sú očakávania? „Dúfam, že prejdem a spravím maturitu,“ dodal skromne. Noví spolužiaci a nové zážitky boli medzi prvákmi najčastejšie skloňované. V očakávaniach však nechýbali ani nové vedomosti. Odpoveď na otázku, na čo sa novopečení stredoškoláci tešia najviac, bola však viac menej jednoznačná. „Na prázdniny,“ odznelo bez dlhšieho premýšľania.

Ako to vníma učiteľ?

Na to, aké sú pocity na druhej strane katedry, sme sa spýtali triednej učiteľky I. A triedy, Jany Fulierovej. „Ja sa cítim veľmi dobre a veľmi sa teším. Pre mňa je to povolanie, hobby aj zábava. Ja sa teším na každý nový školský rok,“ povedala nám. Keďže to nie je jej prvá trieda v pozícii triednej učiteľky, zaujímalo nás, či je to v niečom odlišné. „Práve je to úplne rovnaké v tom, že sa na nich teším ako aj na celé štyri roky,“ vysvetlila nám.

Prečítajte si: Žiaci len tak vyvaľovali oči: Megaprekvapenie v Hlohovci na záver školy! VIDEO

A na čo sa pedagóg teší najviac? Ak by ste tipovali, že sú to taktiež prázdniny, tak napríklad v prípade triednej učiteľky J. Fulierovej by ste sa nehádali správne. „Ja sa teším na každú hodinu s nimi. Veľmi rada učím, hlavne angličtinu, tak si tie hodiny budem užívať,“ dodala s úsmevom.

Ako to vyzeralo v prvý školský deň na Obchodnej akadémii v Hlohovci si môžete pozrieť v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Fotoreportáž: Na Obchodnej akadémii v Hlohovci odštartoval nový školský rok
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM