Erik Bojničan Samospráva

Novinka hlohovskej radnice: Informácie budú ľuďom chodiť priamo do mobilu

Hlohovec spúšťa novú službu pre obyvateľov. Priamo do mobilu môžete dostávať dôležité informácie. Čo pre to musíte spraviť?

Ilustračný obrázok k článku Novinka hlohovskej radnice: Informácie budú ľuďom chodiť priamo do mobilu
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec začiatkom júla oficiálne spúšťa novú službu pre svojich obyvateľov – systém SMS notifikácií mesta Hlohovec. Ako uvádza radnica, ide o zasielanie dôležitých informácií prostredníctvom bezplatných SMS a e-mailových správ. Každý, kto sa do systému zaregistruje, bude podľa radnice informovaný o mimoriadnych situáciách, ktoré sa v meste aktuálne dejú.

Moderná obdoba rozhlasu

„Služba je modernou obdobou mestského rozhlasu popri zverejňovaní informácií na webovom sídle mesta a na úradnej tabuli. Je to jednoduchý a pohodlný spôsob rýchleho informovania obyvateľov formou krátkych textových a e-mailových notifikácií,“ uviedla referentka pre komunikáciu mesta Lucia Hausknechtová.

Výhodou systému podľa radnice je, že sa ľudia k informáciám z mestského úradu dostanú aj v čase, keď nie sú v meste alebo nepočujú mestský rozhlas.

Stačí sa registrovať

Registrácia, ako aj využívanie služby systém SMS notifikácií mesta Hlohovec je bezplatná. Ako informuje radnica, stačí vyplniť krátky formulár na mestskej webovej stránke alebo priamo v klientskom centre Mestského úradu v Hlohovci.

„Pri registrácií je potrebné zadať telefónne číslo, prípadne aj e-mailovú adresu, na ktoré budú oznamy zasielané. Povinné údaje ako meno či adresa bydliska pomôžu v budúcnosti pri špecifikácií zasielania oznamov podľa jednotlivých ulíc či volebných obvodov. Po úspešnej registrácii bude na zadané číslo poslaná potvrdzujúca SMS alebo e-mail,“ vysvetľuje L. Hauknechtová, s tým, že z odberu notifikácií je možné sa kedykoľvek odhlásiť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM