Samospráva

Po 10 rokoch nastala zmena: Polikliniku má Hlohovec opäť vo svojej správe

Výmena 200 okien, zateplenie budovy, rekonštrukcia spoločných priestorov a sociálnych zariadení, elektroinštalácie a úpravy vonkajšieho areálu je podľa mesta sumár potrieb polikliniky v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Po 10 rokoch nastala zmena: Polikliniku má Hlohovec opäť vo svojej správe
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Po desiatich rokoch polikliniku od marca prevzala opäť do svojej správy hlohovská radnica. Dôvodom je vypovedanie nájomnej zmluvy spoločnosťou Nemocnica s poliklinikou Hlohovec (NsPH), s. r. o. O objekty sa bude po novom mesto starať prostredníctvom Bytového hospodárstva, s. r. o.

V pláne je rekonštrukcia

Ordinácie lekárov, ako uviedla hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová, zostávajú v poliklinike i naďalej. "Našou snahou bude udržať všetkých lekárov v priestoroch polikliniky, chceme sa ešte v tomto roku pustiť do rekonštrukcie budovy, aby sa stala dôstojným priestorom pre poskytovanie kvalitnej zdravotníckej starostlivosti občanom mesta Hlohovec,“ povedala.

Hovorkyňa mesta uviedla, že prostriedky budú hľadať ešte v tohtoročnom rozpočte mesta a dodala, že vzhľadom na pozitívne hospodárenie je šanca, že sa peniaze na polikliniku nájdu. „Ich celkový objem však zatiaľ nemáme definovaný," informovala. NsPH zostáva poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v diagnostickom centre a prevádzkovateľom liečebne pre dlhodobo chorých a lekárskej služby prvej pomoci.

Okrem budovy diagnostického centra

Mestu Hlohovec sa vrátil areál polikliniky okrem budovy diagnostického centra, ktorú radnica podľa Hrinkovej v roku 2009 odpredala na základe rozhodnutia poslancov s odôvodnením, že ak bude mať NsPH túto budovu vo vlastníctve, zvýši sa šanca na získanie dotácie na zriadenie diagnostického centra. V NsPH má mesto menšinový 49-percentný podiel, väčšinový má podľa Obchodného registra SR spoločnosť Klimati Logistic, s. r. o. Hlohovec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM