Erik Bojničan Rôzne

Podarilo sa im zveľadiť rybník aj okolie: Projekt z Červeníka sa stal ekočinom roka celého kraja

Za ekologický čin roka 2015 bol v Trnavskom samosprávnom kraji vyhlásený projekt Zo smetiska jazero plné života, ktorý sa realizoval v Červeníku.

Ilustračný obrázok k článku Podarilo sa im zveľadiť rybník aj okolie: Projekt z Červeníka sa stal ekočinom roka celého kraja
Zdroj: TASR

Za ekologický čin roka 2015 bol v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) vyhlásili projekt Zo smetiska jazero plné života, ktorý realizovalo občianske združenie (OZ) Verešvárska Baňa v Červeníku.

Do tohto ročníka Ekologického činu sa zapojilo spolu deväť projektov. Členovia víťazného OZ Verešvárska Baňa z Červeníka bodovali za to, že zveľadili miestny rybník a jeho okolie, ktorý sa pomaly menil na neresisko komárov a smetisko.

Organizovali brigády zamerané na čistenie brehov a okolia, zbieranie odpadkov, orezávanie starých stromov, ktoré ohrozovali návštevníkov jazera, vyhrabávanie zhnitých listov z jazera, vytvorenie neresiska pre ryby a ostrovčeka pre divoké kačky.

Urobili aj výsadbu ovocných i ihličnatých stromčekov, postupne sa do aktivít zapojili aj nečlenovia združenia, pridali sa deti zo Základnej školy s materskou školou v Červeníku a obec Červeník. V pláne má združenie veľa ďalších aktivít a vízií, ako je výsadba ďalšej zelene, osadenie lavičiek, postavenie mosta života medzi veľkou a malou Baňou. Uvádza sa to v informácii pre poslancov krajského zastupiteľstva.

Môže vás zaujímať:

Stovky hodín práce a ešte viac vyzbieraného odpadu: Takýto bol rok dobrovoľníkov z DOZOR HC!

Všimli ste si to aj vy? V Zámockej záhrade pília stromy… radnica o tom, čo je vo veci! FOTO

Atraktívny plán spojil až 5 samospráv okresu Hlohovec: Pre cyklistov sa chystá projekt za milióny!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM