Rôzne

Prešvihli ste divadlo v zámockom areáli v Hlohovci? Ešte máte možnosť vidieť ho!

Príbeh Šintavskej bosorky, ktorej život je spätý aj s Hlohovcom bol trhákom. Ak ste sa naň nedostali, nezúfajte. Takáto možnosť sa totiž ponúka.

Ilustračný obrázok k článku Prešvihli ste divadlo v zámockom areáli v Hlohovci? Ešte máte možnosť vidieť ho!
Zdroj: TASR

Hlohovčania si mohli koncom októbra vychutnať v zámockom areáli v našom meste predstavenie Ozveny zabudnutých nárekov, ktoré sa tešilo obrovskému záujmu. Divadlo o osudoch kráľovnej čarodejníc, ktorá svojho času žila aj v Hlohovci bolo veľmi úspešné o čom svedčí to, že bolo beznádejne vypredané. Ak ste ho premeškali a radi by ste ho zhliadli, ešte máte možnosť.

Návštevníci sa môžu už 26. novembra tešiť na nevšedno-tajomné a strašidelno-dobrodružné dramatizované predstavenie „Šintavskej bosorky“ Anny Rosiny Listiusovej v podaní spoločnosti Fringia. Predstavenie sa bude konať v neďalekej obci Chtelnica na tamojšom kaštiel. Anna Rosina Listiusová, prezývaná aj kráľovná čarodejníc je úzko spätá aj s našim mestom.

„Anna Rozina Listiusová, ako manželka S. Thurzu, prežila časť svojho života na Hlohovskom zámku, a jej príbeh nás inšpiroval prerozprávať ho ľuďom formou divadelného predstavenia,“ uvádzajú organizátori.

Pôjde o šesť scén, ku ktorým bude prezentovaný dramatizáciou krátky príbeh. Tieto „zastavenia“ budú tematicky späté so životom A. R. Listiusovej a jej manžela, palatína S. Turzu, a ďalších dobových osobností. Pri výbere témy sa organizátori podľa ich slov inšpirovali dramatickým a pohnutým osudom šľachtičnej, ktorá mala podobne ako Alžbeta Báthoryhová záľubu v čarodejníctve a násilí. Predvedenie jednotlivých scén skupinami hercov bude ilustrovať dobový život na panskom dvore.

Vstupy sú organizované v časových intervaloch: 11:00, 12:30, 14:00, 15:30, 17:00, 18:30, 20:00 a 21:30. Maximálny počet ľudí vo vstupe je 40.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM