Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Pripravte sa na prevetranie tátošov: Cyklojazda po Fraštáku sa blíži

Obľúbená športová akcia na dvoch kolesách je tu zase. Cyklojazda po Fraštáku tentokrát aj s novinkou pre tých, ktorých nebavia bicykle.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na prevetranie tátošov:  Cyklojazda po Fraštáku sa blíži
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Už čoskoro budete mať príležitosť vyvetrať svojich dvojkolesových tátošov na obľúbenom podujatí Cyklojazda po Fraštáku, ktorou chce Mesto Hlohovec motivovať obyvateľov mesta na dochádzanie do práce na bicykli počas mesiaca máj, kedy sa uskutoční celoslovenská kampaň Do práce na bicykli. Ale samozrejme, docházať do práce nemotorovými dopravnými prostriedkami môžete po celý rok.

Cyklojazda odštartuje 24. apríla 2019 o 17:00 hod. pred cukrárňou na pešej zóne na ulici M.R.Štefánika.

“Plánovaná trasa povedie ďalej cez ulice Jesenského, Bernolákova, Nová štvrť, časť Peter, Dilongova až na Sihoť. Cieľ bude na mestskom kúpalisku, kde účastníkov čaká menšie prekvapenie,” informuje Mesto Hlohovec na facebookovej stránke udalosti.

Organizátori zdôrazňujú, že je dôležité zúčastniť sa nielen kvôli dobrému pocitu, že ste niečo urobili pre svoje zdravie, ale cyklojazda je aj skvelým miestom na stretnutia s priateľmi a spoznávanie mesta trochu iným spôsobom.

“Jazda je nenáročná, zúčastniť sa môžu dospelí aj deti v sprievode rodičov a podporiť akciu môžu prísť aj korčuliari a kolobežkári,” informuje radnica.

Práve využitie kolobežiek počas Cyklojazdy Fraštákom je tohtoročná novinka pre účastníkov, ktorým sa zunovali bicykle a chceli by vyskúšať niečo nové.

“Kolobežku si môžu zapožičať osoby staršie ako 18 rokov. Ak máte záujem, stačí nám napísať do 23. 4. na facebooku (do komentára alebo správy) a prvých 20 záujemcov bude mať kolobežku rezervovanú. Prosím nezabudnite si so sebou priniesť aj občiansky preukaz,” inštruujú organizátori a dodávajú: “Pre tých, ktorí si netrúfnu na celú jazdu mestom, budú kolobežky k dispozícii aj v cieli na kúpalisku.”

O bezpečnosť premávky sa bude starať mestská polícia spolu s Cyklistami z Okolia Hlohovca, ktorí budú pred cyklistami regulovať dopravu na určitých úsekoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM