han Správy

Prvý muž Hlohovca dodržal, čo plánoval: Školy ani škôlky v pondelok NEOTVORÍME!

Primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár sa nechal počuť, že kvôli nelichotivej pandemickej situácii v jeho okrese chce ponechať školy zavreté. Dnes to potvrdil!

Ilustračný obrázok k článku Prvý muž Hlohovca dodržal, čo plánoval: Školy ani škôlky v pondelok NEOTVORÍME!
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Primátor, inak poslanec NR SR za stranu Za ľudí, už včera vyhlásil, že sa poradí s hygienikmi a potom sa rozhodne. No, kvôli výrazne zlej situácii sa rozhodne ponechať brány škôl a škôlok zavreté aj vtedy, keby mu to hygiena povolila.

Písali sme o tom v TOMTO ČLÁNKU.

Nové informácie

„V pondelok školy ani škôlky definitívne neotvárame,“ napísal primátor na Facebook. „Sľúbil som popoludní informáciu o otváraní škôl. Aj keď stále prebiehajú rokovania na úrovni vlády a úradov verejného zdravotníctva, detaily budeme riešiť za pochodu, pracujeme na tom, aby mohli na konci dňa rodičia čerpať ďalej pandemickú OČR, ale vzhľadom na zlú epidemiologickú situáciu platí to, o čom sme dnes rokovali na mestskom krízovom štábe – školy neotvárame,“ doplnil Kollár.

„Zajtra ráno budem na krízovom štábe kraja, detaily pre rodičov budeme ďalej upresňovať,“ sľubuje politik.

Čo ďalej?

„Mrzí ma, že sa to deje na poslednú chvíľu, ale takto k nám prichádzajú rozhodnutia zhora, reagujeme najrýchlejšie, ako vieme. Podobne sa rozhodli v Trnave, Trenčíne, Partizánskom a ďalších mestách,“ píše Miroslav Kollár a uzavrel: „Vzdelanie považujem za mimoriadne dôležité, ale ešte chvíľu musíme vydržať. Budúci týždeň by sme mali mať od ministerstva zdravotníctva informáciu o podiele rýchlejšie sa šíriacej britskej mutácie vírusu, aj výsledky z víkendového testovania, podľa toho budeme spolu s RUVZ upravovať ďalšie opatrenia.“


FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac ku tejto téme

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM