Klaudia Goncalves Krimi Rôzne Správy

Radnica upozorňuje: Podvodníci žiadajú od starších ľudí peniaze!

Mesto Hlohovec vydalo výstrahu pred falošnými vymáhačmi peňazí, ktorí pod zámienkou finančnej pomoci pre zranených príbuzných telefonicky kontaktujú najmä starších ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Radnica upozorňuje: Podvodníci žiadajú od starších ľudí peniaze!
Zdroj: pixabay

Mesto Hlohovec vydalo na svojom webe upozornenie pre obyvateľov, najmä starších ľudí, aby nenaleteli na opakované pokusy podvodníkov obrať seniorov o peniaze. „Špekulanti sa snažia vymámiť peniaze telefonicky pod rôznymi zámienkami, pričom sa odvolávajú na pomoc pre ich príbuzných,“ upozorňuje radnica.

Posledný prípad sa, podľa MsÚ, udial podľa tradičného scenára. „Neznámy muž telefonoval staršej žene v Hlohovci, že je z nemocnice. Informoval ju, že jej syn mal autonehodu a potrebujú peniaze na prevoz,“ opisuje posledné udalosti mesto Hlohovec. Dotknutá žena napokon podvodníkom nenaletela. „Buďte preto opatrní pri komunikácii s cudzími ľuďmi a všetko si vždy preverte u príbuzných,“ dodáva na záver radnica mesta Hlohovec.

Informujte o tomto riziku vašich starších členov rodiny, ktorí nesledujú dianie na sociálnych sieťach, aby boli pri kontaktovaní neznámymi ľuďmi obozretní.

V prípade akéhokoľvek podozrenia volajte políciu na linke 158.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM