Erik Bojničan Správy

Rodičia budúcich prváčikov z Hlohovca: Takto bude prebiehať zápis v našom meste

Zápis budúcich prvákov sa blíži. Naštudujte si dôležité informácie o tom, ako bude prebiehať v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia budúcich prváčikov z Hlohovca: Takto bude prebiehať zápis v našom meste
Zdroj: TASR

Ak máte doma budúceho prváčika, nasledujúcim riadkom venujte pozornosť. Poslanci mestského parlamentu na svojom dnešnom zasadnutí schválili všeobecne záväzné nariadenie týkajúce sa práve zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách, ktorých zriaďovateľom je Mesto Hlohovec.

Týka sa to konkrétne Základnej školy, M. R. Štefánika 30, Základnej školy, Koperníkova 24, Základnej školy, A. Felcána 4, Základnej školy, Školská 165 (Hlohovec–Šulekovo a Základnej školy, Podzámska 35.

Čas zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v týchto základných školách je na základe rozhodnutia poslancov stanovený v období od 1. apríla do 30. apríla. Zápis sa bude konať v mesiaci apríl, ktorý predchádza začiatku školského roka, v ktorom má dieťa začať plniť povinnú školskú dochádzku, nasledovne:

Tretí aprílový týždeň, ktorý nasleduje po 1. apríli príslušného roka, v stredu, štvrtok, piatok od 10.00 h do 17.00 h.

V ostatné pracovné dni počas mesiaca apríl môžu byť, podľa schváleného všeobecne záväzného nariadenia, deti zapísané v čase stanovenom po dohode s riaditeľom príslušnej základnej školy. Miestom zápisu je budova príslušnej základnej školy, v ktorej sa zápis koná.

Ako ďalej poslanci schválili, konkrétnu miestnosť, v ktorej sa uskutoční zápis určí riaditeľ príslušnej základnej školy, pričom toto určenie zverejní na viditeľnom mieste budovy základnej školy, na webovom sídle školy, prípadne iným vhodným spôsobom najneskôr do 1. marca príslušného roka, ktorý predchádza začiatku zápisu. Miestnosť určená pre zápis dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky bude viditeľne označená.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM