BTW Samospráva

Koronavírus: Stredné školy v Hlohovci sú od utorka pre študentov zatvorené. Pozrite si, ktoré to sú

Nariadenie úradu Trnavského kraja platí do konca týždňa, môže sa však zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Stredné školy v Hlohovci sú od utorka pre študentov zatvorené. Pozrite si, ktoré to sú
Zdroj: TASR

Mesto Hlohovec po zasadnutí krízového štábu reaguje na situáciu so šírením výskytu ochorenia COVID-19 (koronavírus) už aj na Slovensku.

Od utorka 10. marca až do piatka 13. marca 2020 budú zavreté všetky stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK, teda aj v Hlohovci. V piatok bude situácia prehodnotená a župa rozhodne o ďalšom postupe. Kraj tiež pristupuje k úplnej dezinfekcii školských zariadení.

Zatvorené budú:

Stredná odborná škola, Hlohovec

Gymnázium Ivana Kupca, Hlohovec

Obchodná akadémia, Hlohovec

Stredná odborná škola technická, Hlohovec

Rušia sa akcie

Mesto Hlohovec sa podľa vyhlásenia nechce podieľať na šírení paniky, ale zaujať k tejto situácii zodpovedný prístup: "V tejto súvislosti sa primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár stotožňuje s vydanými usmerneniami Ministerstva vnútra SR pre mestá a obce zo zasadnutia Ústredného krízového štábu a z jeho kompetencie ruší organizáciu všetkých spoločenských, kultúrnych a športových podujatí, ktorých organizátormi sú mesto Hlohovec a Mestské kultúrne centrum či školy.

Primátor zároveň odporúča aj ostatným organizátorom podujatí, aby zaujali rovnaký postoj.

Výzva obyvateľom

Mesto v snahe spomaliť šírenia koronavírusu vyzýva obyvateľov, aby pristupovali zodpovedne k sebe aj svojmu okoliu a riadili sa vydanými usmerneniami Úradu verejného zdravotníctva SR.

„V prípade podozrenia na ochorenie nechoďte k lekárovi osobne, ak to nie je nutné. V súvislosti s koronavírusom upozorňujeme, aby ste kontaktovali lekára telefonicky. K dispozícii sú aj infolinky ÚVZ SR – Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave – 0905 903 053 a číslo 0800 221 234.“

Otázky môžu občania adresovať epidemiológom aj prostredníctvom emailu novykoronavirus@uvzsr.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM