Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Smútočné oznamy na stránke mesta nenájdete: Službu po novom poskytuje súkromník

Mesto Hlohovec už viac na svojom webe nebude zverejnovať smútočné oznamy. Informácie nájdete na stránke súkromníka, ktorý prevádzkuje miestne cintoríny.

Ilustračný obrázok k článku Smútočné oznamy na stránke mesta nenájdete: Službu po novom poskytuje súkromník
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec už na svojom webovom sídle nebude zverejňovať smútočné oznamy. Informovala o tom radnica prostredníctvom oznamu na sociálnej sieti.

"Verejnosť však o tieto informácie neprichádza, práve naopak. Dostáva ich v rozšírenej forme prostredníctvom novej prehľadnej webovej stránky schottert.spo­minajme.sk, " informuje radnica v ozname.

Túto službu poskytuje súkromná spoločnosť, ktorá prevádzkuje oba cintoríny v Hlohovci. K informáciám sa návštevníci stránky dostanú priamo na uvedenej adrese alebo aj prekliknutím cez mestskú webstránku, ktorá vás následne navedie na stránku súkromnej spoločnosti.

Radnica poskytla aj stručný návod pre ľahšiu orientáciu na webovej stránke: „Na úvodnej stránke nájdete zoznam zomrelých s ich fotografiou, menom a dátumom úmrtia. Dátum a miesto pohrebu sa dozviete kliknutím na prvú ikonu Parte. Stránka ponúka možnosť dozvedieť sa o zomrelej osobe aj viac informácií. Na spomienkovej strane môžete zanechať kondolenciu či zapáliť virtuálnu sviečku.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM