Erik Bojničan Hádzaná

Sporta ohlásila ďalšiu posilu: Do hlohovského klubu zamieril srbský legionár

Príprava hlohovských hádzanárov na jarnú časť ligy vrcholí. Našich hádzanárov v nej posilní aj legionár so skúsenosťami zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Sporta ohlásila ďalšiu posilu: Do hlohovského klubu zamieril srbský legionár
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Už v sobotu 28. januára čaká Sportu Hlohovec úvodný zápas v jarnej časti extraligy, v ktorom na domácej palubovke privíta Považskú Bystricu. Už v tomto zápase môže potvrdiť svoju účasť v nadstavbe.

Hlohovský klub počas zimnej prestávky zaznamenal viacero hráčskych zmien. Sportu opustili Marián Žernovič aj Matúš Hriňák. Ako posily na druhej strane prišli Martin Kosák do brány a na post spojky sa vrátil skúsený Samuel Mažár. Sporta však svoj hľadáčik nasmerovala aj na hráča pochádzajúceho zo zahraničia.

Našich hádzanárov v jarných bojoch podľa informácií zo stránky klubu Sporty Hlohovec podporí srbský ľavák hrajúci na pravom krídle Miloš Markovič. Legionár so sebou do Hlohovca prináša skúsenosti zo zahraničia. Pôsobil vo francúzskom tíme Mulhouse HC. Srbský hráč je slovenským fanúšikom známy aj z pôsobenia na našich palubovkách. V úvode sezóny sa predstavil v drese extraligovej Šale.

„193 centimetrov vysoké krídlo je so svojou postavou predurčovaný pokojne aj na post spojky. Ľavoruká spojka je v hádzanej veľká cennosť,“ informuje ďalej Sporta Hlohovec s tým, že srbský ľavák sa upísal Sporte na pol roka s prípadnou opciou.

V úvodných dvoch zápasoch v hlohoveckom drese sa dokázal gólovo presadiť. V zápase so Zubří (24:26) skóroval trikrát a v domácej odvete s týmto súperom (34:34) vsietil jeden gól.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM