Klaudia Goncalves Iné športy Rôzne Šport Správy

Strmý kopec zdolal ako prvý: Víťazom 3. etapy Okolo Slovenska je Arnaud Démare

Vo finále 3. etapy medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska zvíťazil Francúz Arnaud Démare z tímu Groupama – FDJ. Žlté tričko ubránil Yves Lampaert.

Ilustračný obrázok k článku Strmý kopec zdolal ako prvý: Víťazom 3. etapy Okolo Slovenska je Arnaud Démare
20
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Mesto Hlohovec v dňoch 20.- 21.9. 2019 hostilo 3. etapu medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Cyklisti sa vo finále popasovali so strmým stúpaním k zámku v Zámockej záhrade.

Víťazom 200 kilometrovej 3. etapy, ktorá štartovala v Ružomberku a finišovala na Hlohoveckom zámku, sa stal Francúz Arnaud Démare z tímu Groupama – FDJ. V celkovej kvalifikácii sa tak posunul na tretiu priečku.

Držiteľ žltého trička Yves Lampaert obhájil svoju pozíciu v čele pretekov, skončil na piatom mieste. Od víťazstva delilo Belgičana 5 sekúnd.

So stratou dvoch sekúnd skončil na druhom mieste Alexandr Riabušenko z UAE Team Emirates a tretí bol jeho tímový kolega Alexander Kristoff.

Pozíciu najlepšieho Slováka na podujatí ubránil Erik Baška z Bory – hansgrohe, ktorý v piatok obsadil 21. miesto, pričom na víťaza stratil devätnásť sekúnd.

Záverečná etapa pretekov Okolo Slovenska bude finišovať na záhorí. Z Hlohovca zamierili cyklisti cez Radošinu a Košariská do Senice. V cieli budú mať po dnešnom dni v nohách ďalších 142 km.

Strmý kopec zdolal ako prvý: Víťazom 3. etapy Okolo Slovenska je Arnaud Démare
20
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM