Zuzana Jakubičková Krimi

Traja Šulekovčania vykrádali domy v celom regióne. Chytili ich v Orešanoch

Traja Šulekovčania si poriadne zavarili. Niekoľko krát trestaných mužov prichytili priamo pri čine, keď sa snažili z miesta újsť. Okrem toho ich polícia obvinila z ďalších dvoch prečinov.

Ilustračný obrázok k článku Traja Šulekovčania vykrádali domy v celom regióne. Chytili ich v Orešanoch
Foto: Zuzana Jakubičková

30. januára doobeda vošli do rodinného domu v Horných Orešanoch traja muži. Vypáčili bočné vchodové dvere, následne dom prehľadali a vzali rôzne šperky.

„Krátko pred dvanástou sa v dome nachádzal už len jeden z troch páchateľov, pričom dvaja čakali pred domom v pristavenom aute. V tom čase sa do domu vrátil jeho 25 ročný obyvateľ, ktorý keď videl, že sú vypáčené dvere a v dome je šramot zavolal na linku 158.“ informoval krajský policajný hovorca Michal Hanus.

Páchateľ, ako zbadal blížiaceho sa muža, vzal do ruky kuchynský nôž a rozbehol sa smerom von z domu, kde na neho čakali v naštartovanom aute spoločníci. Potom z miesta ušli smerom na Trnavu. V tom čase však na miesto smerovala policajná hliadka z Trstína a jedna hliadka pátrala po vozidle v smere na Trnavu.

Krátko pred pol jednou popoludní spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky podozrivé vozidlo na Zelenečskej ulici v Trnave. „Policajti vozidlo zastavili a posádku kontrolovali. Na miesto bol privolaný výjazd, ktorý po príchode zistil, že vo vozidle sa nachádzajú šperky a kuchynský nôž.“ pokračuje Hanus.

Následne policajti mužov obmedzili na osobnej slobode. Poverený policajt ich obvinil z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Trom mužom zo Šulekova (okr. Hlohovec) vo veku 54, 44 a 22 rokov hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na dva roky.

Krádeže pre nich nie sú novinkou

24, 21 a 1 krát súdne trestaných mužov policajti obvinili aj z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže. Obvinení muži v decembri 2012 vyrazili vchodové dvere do domu v Krakovanoch. Vnikli do domu a odtiaľ odcudzili elektroniku a šperky v celkovej hodnote 3200,–€. Poškodením spôsobili škodu vo výške 200,–€.

V ďalšom prípade policajti mužov obvinili z prečinov porušovania domovej slobody, krádeže a poškodzovania cudzej veci. Muži 15. januára 2013 vyrazili balkónové dvere na rodinnom dome vo Veselom. Vnikli do domu a postupne odtiaľ odcudzili elektroniku a šperky v celkovej hodnote 757,–€. Poškodením spôsobili škodu vo výške 600,–€.

Mužom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM