BTW Samospráva

Takto bude z ulice vyzerať Kino Úsmev! Ale prečo s nápisom Kultúrny dom?

Kino bude čoskoro moderné aj zvonka, vďaka prebiehajúcej rekonštrukcii fasády.

Ilustračný obrázok k článku Takto bude z ulice vyzerať Kino Úsmev! Ale prečo s nápisom Kultúrny dom?
Zdroj: Mesto Hlohovec

Počas minulého roka zmodernizované Kino Úsmev bude čoskoro moderné aj zvonka, vďaka prebiehajúcej rekonštrukcii fasády.

„Práce začali v pondelok 16. marca a potrvajú predbežne do konca mája. Tento čas sa ale môže zmeniť vzhľadom na aktuálne okolnosti,“ informuje mesto Hlohovec na svojej webovej stránke.

Po skončení prác bude priečelie kina zateplené, dostane novú farbu a nové pútače. Odstránia sa vybrané okná a dvere a nahradia sa novými hliníkovými s izolačným trojsklom. Pred vstupom do budovy budú pridané aj exteriérové čistiace rohože. Po rekonštrukcii pribudne na fasádu kina nápis „Kultúrny dom“.

Prečo ten nápis?

Mesto pristúpilo k modernizácii fasády citlivo a s rešpektom k názoru pamiatkárov. Keďže kino stojí v pamiatkovej zóne mesta, tí trvali na osadení nápisu vychádzajúc z pôvodnej fasády objektu zo 60. rokov. „Nápis bude minimalizovaný a vo farbe omietky. Farebnosť fasády je zladená do odtieňov okolitej zástavby a s použitím moderných obkladových materiálov,“ upresňuje mesto.

Od júla 2019 až doteraz navštívilo kino 21 200 divákov. Kinosála je polyfunkčne využívaná aj na koncerty, divadelné predstavenia, prednášky, či semináre.

Zrušený program

Mestské kultúrne centrum malo na marec a apríl pripravené rôzne podujatia. „Plánované boli ozveny festivalu Febiofest, koncom marca sme pripravovali prehliadku nových francúzskych filmov s názvom Créme de la Créme. V apríli sme mali hosťovať v našom kine kultové divadelné predstavenie: Na koho to slovo padne. A v neposlednom rade, plánovali sme premietanie nových filmových titulov. Dobrou správou je, že všetci organizátori sa snažia presunúť podujatia na jeseň tohto roku, takže väčšinu plánovaných podujatí bude možné navštíviť aj v budúcnosti,“ hovorí na margo aktuálne zrušených podujatí dramaturg Kina Úsmev Michal Juhás.

Zdroj: hlohovec.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM