Hádzaná

TOP 10 prestupov hádzanárskej ligy: Vo výbere aj Sporta Hlohovec

V čase medzi dvoma súťažnými ročníkmi sa aj hádzanárske celky pripravujú na novú sezónu. Kluby obmieňajú zostavy a tým prichádza k zaujímavým zmenám na prestupovom trhu.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 prestupov hádzanárskej ligy: Vo výbere aj Sporta Hlohovec
Zdroj: TASR

Oficiálna webová stránka Slovenského zväzu hádzanej (SZH) priniesla rebríček TOP 10 najhorúcejších prestupov v Slovnaft handball extralige. Zoznam poteší aj priaznivcov hádzanej v Hlohovci.

Deviate miesto si podľa webu SZH vyslúžil prestup Alexandra Petrova. Práve tento hráč sa v minulosti predstavil aj v drese HC Sporta Hlohovec. Vysoká ukrajinská spojka sa stala jedinou posilou úradujúceho vicemajstra z Topoľčian.

Na ôsmom mieste najväčších prestupov v našej hádzanárskej extralige je Tomáš Tschur. Tomáša sme mohli v uplynulom ročníku vídať v drese Sporty. Šikovný hráč sa napokon dohodol s tímom MHC Štart Nové Zámky. V tomto tíme ho už dobre poznajú. Pôsobil tam v sezóne 2015/2016, kedy si pripísal 184 gólov v 26 zápasoch.

Aby sme však nehovorili len o odchodoch, máme tu aj posilu. Siedme miesto rebríčka prestupov patrí hádzanárovi s reprezentačnými skúsenosťami. Nejedná sa o nikoho iného ako o Michala Holdoša (na snímke v bielom). „Od ročníka 2012/2013 už pôsobil v HC Sporta Hlohovec, kde rodák z Bojníc zotrval do leta 2016. Potom odišiel do CYEB-Budakalász FKC, s ktorým obsadil v nováčikovskej sezóne 4. miesto. Následne pokračovala 26-ročná dvojmetrová spojka v švajčiarskom druholigovom tíme HS Biel,“ informuje oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej.

Pre úplnosť dodajme, že číslom tri prestupového obdobia sa stal Titouan Afanou Gatine, ktorý posilní Tatran Prešov. Prichádza z parížskeho klubu St. Germain. Druhé miesto patrí príchodu Andreja Petra do HKM Šaľa a absolútny vrchol rebríčka obsadil Martin Straňovský. Ten sa dohodol s Tatranom Prešov. Jedná sa o dlhoročeného slovenského reprezentanta, ktorý do Prešova prichádza po štvorročnom pôsobení v nemeckom klube HC Erlange.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM