Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Týždeň slovenských knižníc v Hlohovci bol úspešný: Prilákal desiatky čitateľov

Týždeň slovenských knižníc sa skončil. Úspešný bol aj pre mestskú knižnicu v Hlohovci, ktorá si pre veľkých i malých čitateľov pripravila zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň slovenských knižníc v Hlohovci bol úspešný: Prilákal desiatky čitateľov
Zdroj: MKC Hlohovec

Mesiac marec je vyhlásený za mesiac knihy a jeden marcový týždeň je špeciálne venovaný slovenským knižniciam. Aj hlohovská knižnica si tradične pripravila pre svojich súčasných aj budúcich čitateľov počas Týždňa slovenských knižníc bohatý program.

Bez pokuty

V dňoch od 4. do 8. marca prebiehali v knižnici v Hlohovci zaujímavé besedy so spisovateľkami Andreou Gregušovou a Zdenkou Wenzlovou Švábekovou, deti z materských škôl mali možnosť zoznámiť sa s literatúrou a hľadať dobrodružstvá v rozprávkových knihách. Zábudliví čitatelia mohli zase vrátiť knihy v upomienkovom konaní bez pokuty a noví čitatelia sa mohli zaregistrovať bezplatne.

Pribudli noví čitatelia

“Týždeň slovenských knižníc dopadol na výbornú! Na besedy so spisovateľkami prišlo 95 ľudí a detí, na hodiny informatickej prípravy spojených s rozprávkou 72 škôlkarov. Bezplatný zápis do knižnice využilo 30 ľudí a registráciu si tento týždeň obnovilo 89 čitateľov,” zhodnotila úspešný priebeh Týždňa slovenských knižníc v Hlohovci mestská knižnica na svojej facebookovej stránke.

Program však po prvom týždni nekončí, do konca marca si môžu návštevníci pobočky mestskej knižnice v Šulekove prezrieť výstavu ilustrácií knihovníčky Dany Sládečkovej z knižky Zlatá loď.

Veľa čitateľov využilo aj možnosť anonymne vrátiť dlho vypožičané knihy. “Ďakujeme za vrátené knihy v upomienkach, vrátili sa nám aj novšie stále žiadané knihy, o ktoré je záujem,” informovala Mestská knižnica Hlohovec na socálnej sieti.

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM