Erik Bojničan Rôzne

Už je známy ekočin roka celého kraja: Stal sa ním projekt z Hlohovca!

Ekologický čin roka 2016 v Trnavskom kraji už je známy. A je tu dobrá správa. Stal sa ním totiž projekt práve z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Už je známy ekočin roka celého kraja: Stal sa ním projekt z Hlohovca!
15
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ekologickým činom roka 2016 v Trnavskom kraji sa stal projekt Smeťozbery skupiny DOZOR Hlohovec – Dobrovoľný Občasný Zber Odpadkov Rukami. Hlohovčania už niekoľko rokov pravidelne čistia lokality v meste, vlani pripravili 77 akcií, z toho 44 organizovaných smeťozberov a 25 skrášľovacích akcií. Nazbierali 400 veľkých vriec odpadu a deväť kontajnerov nadrozmerného odpadu. Zlikvidovali dve veľké skládky a štrnásť menších.

Druhé miesto patrí projektu Základnej školy Dolné Orešany s názvom Revitalizácia vodného toku v blízkosti školy, tretie miesto komisia udelila dvom projektom – Život živej planéty Rodičovského združenia pri materskej škole Jesenčatá v Seredi a Vychovajme novú zelenú generáciu Obchodnej akadémie vo Veľkom Mederi. Informoval o tom Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na svojej webovej stránke.

Súťaž vyhlasuje TTSK už sedem rokov pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia. Prihlásiť sa do nej môžu jednotlivci, kolektívy škôl, samosprávy a záujmové združenia. TTSK aktivitou deklaruje svoj záujem o zachovanie kvalitného životného prostredia vo svojom regióne cez podporu projektov na budovanie environmentálneho povedomia verejnosti a na podporu zachovania biodiverzity.

FOTO: Klobúk dole pred prácou dobrovoľníkov z Hlohovca
15
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM