Tlačové správy

Už najbližšiu sobotu: Vychutnajte si v Hlohovci obľúbené české pivá

Sú to už dva roky, čo v Hlohovci zahájila činnosť distribučná spoločnosť Svijany Slovakia. Tá prináša do predaja skvelé české pivo z Pivovaru Svijany, Pivovaru Rohozec a piva PRIMÁTOR z pivovaru v Náchode. A cez víkend sa môžete tešiť na ich ochutnávku...

Ilustračný obrázok k článku Už najbližšiu sobotu: Vychutnajte si v Hlohovci obľúbené české pivá
Zdroj: Dnes24.sk

„Pretože sa chceme poďakovať všetkým zákazníkom a ľuďom, ktorí nám pomáhajú dostať k nim kvalitné pivo, rozhodli sme sa usporiadať Deň svijanského piva dňa 18.6.2016, kde od 14,00hod. odprezentujeme 20 druhov našich pív a ponúkneme bohatý kultúrny program,“ pozývajú konatelia firmy Svijany Slovakia Ing. Alexander Prošek a Mgr. Ivan Čulák.

Na Amfiteátri v Hlohovci nebude chýbať dobrá hudba v podaní kapely naEx, Poison Candy Rock, Country band Hlohovec i skupiny AYA. Pre hladných budú pripravené grilované špeciality, pečené prasa aj klobásky. Vstup na akciu je voľný!

O Pivovare Svijany

Pivovar Svijany zvykne byť v Českej republike označovaný ako „zlatá kométa“. Firma, ktorej v roku 1998 hrozilo úplné zatvorenie sa dokázala vďaka nadšeniu a usilovnej práci zamestnancov a nových majiteľov zdvihnúť zo dna, a dnes patrí medzi päticu najúspešnejších českých pivovarov z objemom výroby piva nad 600 tis. hl.

Vo Svijanoch varia na rozdiel od konkurentov všetky pivá tradičným spôsobom. Výčapné pivá, ležiaky a aj špeciálne pivá vznikajú tzv. dvojrmutovým spôsobom varenia, kvasením v otvorených kadiach na spilkách a dlhodobým zrením v ležiackych pivniciach pri nízkych teplotách. Pivo sa varí rovnako, ako tomu bolo v polovici minulého storočia, v dobe, kedy sa české pivo preslávilo po celom svete. Vo svijanskom pive nechýba voda z vlastných studní a slad z malých nezávislých sladovní z Čiech a Moravy. Pre výrobu tunajšieho piva sa používa žatecký chmel z vlastných chmelníc z oblasti Polepských blat, konkrétne Žatecký poloraný červeňák.

Najžiadanejším pivom Pivovaru Svijany je Svijanský Máz 11%

O Pivovare Rohozec

V Malom Rohozci, obklopenom lesmi a skalami Českého raja sa už viac ako 160 rokov varí pivo, v ktorom sa spájajú tie najlepšie suroviny, moderné technológie a predovšetkým láska k tradičnému pivovarskému remeslu. Vďaka týmto vlastnostiam si nachádza pivo z malého pivovaru cestu k stále väčšiemu počtu zákazníkov nielen doma, ale aj za hranicami.

O Pivovare PRIMÁTOR

Pivovar Náchod bol založený v roku 1872 a po rozsiahlych rekonštrukciách patrí svojím technologickým vybavením medzi najmodernejšie pivovary v Českej republike. Moderné zariadenie umožňuje variť pivo klasickou, storočiami preverenou technológiou charakteristickou pre české pivo, ktoré tak splňuje vysoké medzinárodné požiadavky na kvalitu a zároveň si zachováva svoju nezameniteľnú lahodnú chuť.

Pivovar PRIMÁTOR sa profiluje na tuzemskom trhu ako výrobca špeciálnej produkcie. Ponúka pivo nealkoholické, ochutené, klasické výčapné až po ležiaky. Ďalej vyrába ojedinelú kolekciu pivných špeciálov a unkátne zvrchu kvasené pivá. Pšeničné pivo bavorského typu Weizenbier – držiteľ titulu Najlepšie pivo sveta, ktorý získal na súťaži World Beer Awards 2013 v Londýne, pivo anglického typu English Pale Ale, tmavé pivo anglo-irského pôvodu Stout a minuloročnú novinku polotmavé pivo anglo-amerického typu India Pale Ale. Kolekciu výrobkov doplňuje rada malinoviek pod značkou PRIMÁTOR® Limo.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM