Erik Bojničan Rôzne

V Hlohovci nás čaká zaujímavé podujatie: Svoje tajomstvá odhalia zámocké pivnice

Priestory bežne neprístupné našim pohľadom na jeden deň otvoria svoje brány. Návštevníkov čaká prehliadka zámockých pivníc v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci nás čaká zaujímavé podujatie: Svoje tajomstvá odhalia zámocké pivnice
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovčania ale aj návštevníci z okolia sa môžu tešiť na vskutku zaujímavý zážitok. Svoje brány totižto už 1. apríla 2017 otvoria zámocké pivnice v Hlohovci, ktoré bežne našim očiam nie sú prístupné.

Prvý ročník si nenechalo ujsť množstvo ľudí, ktorí si počas prehliadky vypočuli z úst riaditeľa Vlastivedného múzea v Hlohovci Jozefa Urminského veľa zaujímavých informácií. Výklad sa začal na nádvorí zámku, odkiaľ viedol vchod do prvej pivnice, ktorá bola v minulosti súčasťou zámockej kuchyne, na mieste pôvodnej hradnej kaplnky.

Zaujímavá bola aj divadelná scénka zobrazujúca spôsoby mučenia v minulosti. Ľudia mali možnosť nahliadnuť aj do priestorov pivnice pod koniarňou a vínnej pivnice. Tento rok sa môžu návštevníci tešiť na novinky, ktoré prezradili organizátori z Občianskeho združenia Nicolasa Konta

„Okrem Zámockej pivnice, Pivnice pod koniarňou a Vínnej pivnice, ktoré ste mohli vidieť na prvom ročníku, pribudnú Pivnica pod altánkom a Pivnica pod panským domom. Všetko závisí od dohody s vedením mesta a úprave priestorov pivníc zameranej na bezpečnosť návštevníkov,“ informovali organizátori prostredníctvom svojej stánky na facebooku.

Ako ďalej uviedli, odlišný bude aj systém vstupov. „Jednou zo zmien je prednes minimálne dvoch sprievodcov, ktorí budú v 30 minútových intervaloch prevádzať skupiny návštevníkov, vopred telefonicky nahlásených na určené časy vstupov,“ uvádza ďalej občianske združenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM