Kultúra

Víkend v Hlohovci a okolí: Podujatia, na ktoré sa oplatí zájsť

Ani sme sa nenazdali a víkend je tu. Ak neplánujete voľný čas tráviť doma, sledujte, čo sa v Hlohovci a okolí chystá.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Hlohovci a okolí: Podujatia, na ktoré sa oplatí zájsť
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Fornoseg – Frašták

7.4.2018 Štart: 9.30 h, Tepličky – Hlohovec

Chladné počasie je na ústupe a už je tu čas, kedy oprášiť turistickú výstroj. Nalaďte sa príjemnou prechádzkou neďaleko Hlohovca. Nenáročný pochod sa tradične uskutočňuje pri príležitosti oslobodenia obce Tepličky.

Vážsky prológ: Hlohovec – Piešťany – Hlohovec

7.4.2018 Štart: 13:00 zo železničnej stanice v Hlohovci, Hlohovec – Piešťany – Hlohovec

Hlohovec – Piešťany – Hlohovec, taká bude trasa cyklistického podujatia s názvom Vážsky prológ, ktoré odštartuje už v sobotu 7. apríla. Cyklisti z okolia Hlohovca pripravili prvú tohtoročnú cyklojazdu. Všetkým účastníkom bude k dispozícii sprievodné vozidlo, ktoré na nich bude dohliadať na celej 50 kilometrovej tra­ti.

Deň zámockých pivníc

7.4.2018 o 13.00, 15.00 a 17.00 h, Zámocká záhrada

Hlohovčania ale aj návštevníci z okolia sa môžu tešiť na vskutku zaujímavý zážitok. Svoje brány totižto už 7. apríla 2017 otvoria zámocké pivnice v Hlohovci, ktoré bežne našim očiam nie sú prístupné.

Kino: Záhradníctvo: Dezertér

7.4.2018 o 19:00, Kino Úsmev

Druhý diel trilógie Záhradníctvo sa odohráva na pozadí udalostí v rokoch 1947–1953. Hlavnými postavami sú majiteľ noblesného kaderníckeho salónu v centre Prahy Otto Bock a jeho rodina, ktorú v ňom zamestnáva. Firma je pre neho zmyslom života a po vojnovom utrpení sa do nej vracia aj so svojou manželkou a jej sestrami. Všetci pracujú na realizácii svojho sna, no po februárovom komunistickom puči prichádza zlom.

Výstava

Sob. – Ned. 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Trnavský samosprávny kraj, Vlastivedné múzeum v Hlohovci a Západoslovenské múzeum v Trnave pozývajú na výstavu fosílií z obdobia mladších treťohôr a ich fotografií zo slovenských lokalít „Bolo u nás more“ spojenú so 16. ročníkom festivalu environmentál­neho filmu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM