Správy

Aj tento rok budeme v Trnave jazdiť Do práce na bicykli: Zapojiť sa môže KAŽDÝ!

Ak sa chcete zapojiť do ďalšieho ročníka celonárodnej kampane, stále máte dostatok času.

Ilustračný obrázok k článku Aj tento rok budeme v Trnave jazdiť Do práce na bicykli: Zapojiť sa môže KAŽDÝ!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Celoslovenská kampaň Do práce na bicykli pokračuje aj tento rok. Vlani sa Trnavčanom podarilo absolvovať takmer 13-tisíc jázd, vďaka ktorým účastníci prešli viac ako 96-tisíc kilometrov a ušetrili 30-tisíc kg CO2.

Júnové súťaženie

„Tento rok to spoločne rozbicyklujeme v júni a pevne verím, že sa namotivuje čo najviac ľudí, ktorí vymenia na ceste do práce auto za bicykel, chôdzu či verejnú dopravu. Všetci účastníci kampane tak majú príležitosť urobiť niečo pre svoje zdravie a prispieť k čistejšiemu a krajšiemu mestu," povedala pre web mesta Ľubica Miksádová, koordinátorka kampane za Mesto Trnava.

Zapojiť sa môže každý. Stačí spolu s kolegami vytvoriť dvoj- až štvorčlenný tím. Najneskôr do 7. júna sa musíte zaregistrovať po kliknutí na TENTO odkaz.

Jednoduché pravidlá

„Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorí sa do súťaže zaregistrujú a tak potvrdia, že budú v období od 1. do 30. júna 2023 dochádzať do školy na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému,“ informuje radnica s tým, že študenti musia do 1. júna dosiahnuť vek minimálne 15 rokov.

Počas júna si budú tímy evidovať svoje jazdy.

Na lokálnej úrovni bude ocenený najväčší počet najazdených kilometrov (tím a jednotlivec) a rovnako aj najväčší počet jázd. Pripravená je aj bonusová kategória: „V rámci nej budú vyžrebovaní a ocenení tí súťažiaci spomedzi všetkých súťažiacich, ktorí absolvovali aspoň 2/3 ciest do práce a z práce na bicykli v monitorovanom období, alebo počas súťaže najazdili minimálne 500 kilometrov na bicykli.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM