Správy

Cyklotrasa prepojila Zelenečskú s Námestím SNP: Priniesla bezpečnú NOVINKU

Nová cyklotrasa je dlhá viac ako 800 metrov. Mesto na jej výstavbu získalo nenávratný finančný príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasa prepojila Zelenečskú s Námestím SNP: Priniesla bezpečnú NOVINKU
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Mestu sa podarilo spojiť cyklotrasou Zelenečskú s Námestím SNP. „Cyklotrasa popri nemocnici na Ulici Andreja Žarnova je prakticky dokončená, cyklisti ju vďaka priaznivému počasiu využívajú už od decembra,“ informovalo mesto Trnava.

Podľa radnice ide o dôležitú súčasť jedného z najvýznamnejších cyklistických ťahov v meste. Vznikom trasy s dĺžkou takmer 839 metrov došlo k bezpečnému prepojeniu Linčianskej s centrom aj pre cyklistov.

Premiérové využitie

Cyklotrasa široká 2,5 metra má povrch z asfaltového betónu červenej farby. Podľa radnice sú zaujímavosťou čiernobiele oddeľovače cyklistickej cestičky od cesty.

„V Trnave sme oddeľovače s názvom Zebra využili prvýkrát. Zaujímavé sú nielen vzhľadom a tým, že sú vyrobené zo stopercentne recyklovaného PVC, ale sú aj veľmi bezpečné. Prispievajú k tomu ich reflexné prvky a tiež tvar slzy, vďaka ktorému pri kolízii s autom nehrozí vyvalenie oddeľovača. Zároveň je to bezpečnejšie aj pre samotné autá,“ povedala pre web mesta Gabriela Dimová z odboru investičnej výstavby.

Prečítajte si tiež

Kadiaľ vedie?

Projekt má hodnotu 348 680 eur bez DPH a mesto na jeho realizáciu získalo nenávratný finančný príspevok.

„Cyklotrasa sa začína v priestore okružnej križovatky Tamaškovičova, Zelenečská, Dohnányho a pokračuje po pravej strane cesty. Ďalej prechádza Ulicou Andreja Žarnova pred areálom Fakultnej nemocnice Trnava cez križovatku s Kollárovou ulicou a pokračuje smerom na Námestie SNP, kde sa cyklotrasa končí na existujúcom priechode pre chodcov,“ prezradilo mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Nová cyklotrasa v Trnave
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM