Správy

Do kín dorazil nový slovenský film Invalid: HVIEZDILI v ňom aj trnavskí policajti

V kinách si práve môžete pozrieť novinku. Film Invalid vracia publikum do divokých 90. rokov. Na striebornom plátne uvidíte aj našich policajtov.

Ilustračný obrázok k článku Do kín dorazil nový slovenský film Invalid: HVIEZDILI v ňom aj trnavskí policajti
3
Galéria

Do kín 9. februára prišiel nový slovenský film Invalid. Je zaujímavé, že si v ňom zahrali aj trnavskí obvodní policajti a PMJ.

Trnavskí policajti vo filme

„V hlavnej úlohe si zahral výborný herec Gregor Hološka a popri ňom si užili nemenej významné vedľajšie postavy aj naši policajní "herci“, ktorí stvárnili žandárov a pomohli filmovému štábu dotvoriť atmosféru 90. rokov vo filme INVALID, v réžii Jonáša Karáska," informuje trnavská krajská polícia.

Polícia sa v mene kolegov poďakovala celému štábu za filmársku skúsenosť a skvelú atmosféru.

„Filmárom sme vyšli maximálne v ústrety, nielen pri zabezpečení dopravy počas filmovačky, ale aj sprístupnením priestorov v Obecnom dome, ktorý využívajú stále naši kolegovia, a pre potreby filmu sa zmenil z časti na dobové múzeum a vytvoril v zasadačke aj zázemie pre celý filmový štáb,“ dodáva trnavská polícia.

Prečítajte si tiež

Čierna komédia Invalid

Nový slovenský film Invalid prináša do kín zábavu i dôležité témy. Akčná čierna komédia s absurdnými situáciami a bizarnými postavičkami vracia publikum do divokých 90. rokov.

„Chceli sme divákovi priniesť zábavu, ale aj niekoľko silných odkazov, ako je latentný rasizmus, ktorý je v každom z nás, a ako tu stále na dôležitých miestach sú mafiáni. Takýchto odkazov a dôležitých tém na rozmýšľanie je vo filme viac,“ uviedol režisér Jonáš Karásek (Amnestie, Kandidát).

Invalid s nadhľadom a veľkou dávkou sem-tam nekorektného humoru otvára viacero ťaživých tém, sú nimi aj komplikované rodičovské, manželské či susedské vzťahy.

„Napriek tomu, že je to čierna komédia a je tam kopec čierneho humoru, nesie v sebe tému ľudskosti. Humor tú ťažobu ľudských osudov, myslím tým invalidov alebo rómsku tematiku, pomáha odľahčiť,“ povedal Gregor Hološka.

Predstaviteľ Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, má rád svoju rodinu, ale pre svoju cholerickú povahu sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a „nervy ho privedú až k tragickým udalostiam“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Trnavskí policajti v novom slovenskom filme Invalid
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM