Správy

Do Trnavy dorazili ďalšie Žlté bajky: V uliciach ich bude viac ako 400

Projekt žltých bajkov pokračuje. Mesto zvýšilo ich počet na niekoľko stoviek.

Ilustračný obrázok k článku Do Trnavy dorazili ďalšie Žlté bajky: V uliciach ich bude viac ako 400
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto Trnava informovalo, že nedávno dorazila zásielka nových mestských bicyklov. Záujemcovia si ich môžu na mestskom úrade vyzdvihnúť už od štvrtka 18. mája.

„V rámci projektu Žltý bajk pribudne ďalších viac ako 200 bicyklov, ktoré budú slúžiť obyvateľom mesta s trvalým alebo prechodným pobytom i študentom trnavských stredných škôl na pohodlné presúvanie po meste,“ informovalo mesto Trnava.

Do ulíc tak vďaka projektu vyrazí celkovo viac ako 400 bicyklov.

Pre obyvateľov mesta

„Štýlový bicykel slovenskej výroby môže do dlhodobého prenájmu za výhodnú cenu získať každý, kto má v Trnave trvalý alebo prechodný pobyt, rovnako tak cudzinci s pobytom v Trnave a študenti stredných škôl na území mesta od 16 rokov. Za stredoškolákov, ktorí nemusia bývať v Trnave, preberá bicykel do nájmu zákonný zástupca,“ prezradila radnica.

Ročný poplatok je vo výške 30 eur a bicykle sa dodávajú aj s odolným zámkom.

„Cieľom projektu Žltý bajk je ponúknuť Trnavčanom také bicykle, ktoré sú dobre prispôsobené na jazdu po meste. Ľudia sa aj vďaka nim dokážu rýchlo a takmer zadarmo presúvať z miesta na miesto a majú ho vždy po ruke. Na pevné nosiče, ktoré sú súčasťou konštrukcie bicykla, je možné nainštalovať detskú sedačku alebo košík, v ktorom sa dá bez problémov odviezť nákup,“ informovalo mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

ĎALŠIE ŽLTÉ BAJKY SÚ UŽ PRIPRAVENÉ PRE VÁS 🚲 Dorazila k nám zásielka nových žltých bicyklov. Prevziať si ich môžete od...

Posted by Mesto Trnava on Wednesday, May 17, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM