Správy

Jahodová sezóna je tu: V okolí Trnavy sa začínajú prvé SAMOZBERY. Aké sú ceny?

Sezóna samozberov sa postupne začína. Chutné ovocie si budete môcť nazbierať aj pri Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Jahodová sezóna je tu: V okolí Trnavy sa začínajú prvé SAMOZBERY. Aké sú ceny?
Zdroj: Dnes24.sk

Počasie sa umúdrilo a dovolilo jahodám dozrieť. Pestovatelia v trnavskom regióne postupne otvárajú prvé tohtoročné samozbery.

Prvý samozber sa o pár dní začne na jahodovisku medzi obcami Majcichov a Hoste. Kilogram jahôd bude stáť 2,60 eur.

„Prvý samozber sa uskutoční už 29.5. (pondelok) a jahody si viete prísť nazbierať každý deň v týždni od 6:00 do 18:00,“ informujú pestovatelia.

Prečítajte si tiež

Majcichov aj Vlčkovce

Dozrievajú aj jahody na farme v Majcichove, ktorá sa nachádza v strede dediny. Prvý samozber bude 1. júna od 8:00 hodiny. Cena za 1 kilogram je 2,60 eur.

Od júna plánujú otvoriť aj obrovské jahodovisko medzi obcami Opoj a Majcichov. „Vzhľadom na súčasný priebeh počasia predpokladáme prvý samozber okolo 1. júna 2023. Cenu a presný dátum otvorenia oznámime v pondelok 29. mája 2023,“ píšu pestovatelia z Jahody-Majcichov.

Podobne to vyzerá aj so samozberom vo Vlčkovciach. „Samozber jahôd otvoríme začiatkom júna, záleží na dozrievaní jahôd. Cena samozberu je 2,60 €/kg. Minimálny odber jahôd je 5kg. Nazbierané jahody nepredávame. Plánujeme prevažne poobedné samozbery. Platba je možná len v hotovosti. Keďže sa naša plantáž nachádza na poli, kde nie je elektrická prípojka,“ pripomínajú pestovatelia.

Čoskoro otvoria ďalšie

Na prelome mesiacov máj a jún si budete môcť nazbierať jahody aj vo Veselom pri Piešťanoch a v Bučanoch pri Trnave.

„Tohoročný samozber jahôd otvoríme na prelome mesiacov máj – jún, čiže približne o týždeň. Jahôdky od Dobrého ježka si budeme môcť naoberať v Dunajskej Lužnej (Dobré jahody), v Ostraticiach (Bioplant) a vo Veselom a Bučanoch (Plantex). Všetko záleží od počasia. Počkáme, až kým jahôdky nebudú v plnej zrelosti, aby ste si ich mohli pozbierať chutné a voňavé,“ uvádzajú farmári.

Budúci týždeň plánujú samozber jahôd spustiť aj v obci Kajal, okres Galanta. „Cenu samozberu ponecháme na minuloročnej, t.j. 2,80€/kg,“ uvádzajú pestovatelia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM