Správy

Mesto pripravuje veľkú REKONŠTRUKCIU ďalšieho športoviska: Slúžiť bude aj verejnosti

Športoviská v školských areáloch sa menia na nepoznanie. Trnava predstavila ďalší zaujímavý projekt.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravuje veľkú REKONŠTRUKCIU ďalšieho športoviska: Slúžiť bude aj verejnosti
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

„Mesto Trnava pokračuje v obnove športovísk školských areálov. Cieľom je podporiť zdravý vývoj školákov prostredníctvom kvalitných priestorov na športovanie a hry počas vyučovania aj mimo neho,“ informuje mesto Trnava.

Aj pre verejnosť

Najnovším projektom je areál Základnej školy na Ulici Kornela Mahra. Ako prezradila radnica, projekt má hotovú ideovú štúdiu rekonštrukcie.

Po rekonštrukcii bude vynovený areál k dispozícii aj verejnosti. Využívať ho bude môcť počas poobedných hodín a víkendov.

„Verejnosť sa s finálnou ideovou štúdiou oboznámi v utorok 24. januára 2023 o 17.00 h na verejnej prezentácii v jedálni školy na K. Mahra,“ informuje mesto Trnava.

Na prezentácii budú prítomní odborní zamestnanci mestského úradu. Projekt predstavia jeho samotní autori, ktorí budú odpovedať na otázky verejnosti.

„Vítaní sú najmä tí, ktorí školský dvor využívajú a ďalej ho využívať budú – teda miestni obyvatelia, rodičia a deti navštevujúce ZŠ K. Mahra,“ povedala pre mestský web Natália Nováková z referátu participácie.

Prečítajte si tiež

Čo sa zmení?

Mesto chce rekonštrukciu vzájomne prepojiť rozčlenené zóny na rôzne aktivity, zachovať existujúce futbalové ihrisko s umelým povrchom a vytvoriť bežeckú dráhu.

„Jednotlivé funkčné zóny sa prepoja originálnou bežeckou traťou. Časť tvorená oválom s tromi dráhami obieha okolo futbalového ihriska a prechádza do okruhu nepravidelného tvaru s dvomi dráhami, vďaka čomu tu beh bude pestrejší. Bežecká dráha je doplnená o rovinku na beh na 100 m a doskočisko do piesku,“ prezradil magistrát.

Na vynovenom športovisku nebude chýbať basketbalové ihrisko s profesionálnymi teleskopickými košmi na vodupriepustnom povrchu. Zadné ochranné siete budú na pozinkovaných stĺpoch.

„Projekt, samozrejme, prinesie omnoho viac prvkov. Ktoré sú to, a akým spôsobom skvalitnia ponuku voľnočasových a športových aktivít na Prednádraží, priblíži verejná prezentácia,“ dodáva mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Rekonštrukcia športového areálu ZŠ na K. Mahra
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM