Krimi

Muž chcel cez internet predať pneumatiky: Podvodníci mu VYBIELILI bankový účet!

Pri internetovom predaji pneumatík prišiel muž o 5 500 eur. Sadol na lep podvodníkom.

Ilustračný obrázok k článku Muž chcel cez internet predať pneumatiky: Podvodníci mu VYBIELILI bankový účet!
Zdroj: Dnes24.sk , Unsplash.com

O viac ako 5 500 eur prišiel zásluhou podvodníkov muž, ktorý chcel cez internetový bazár predať pneumatiky v hodnote zhruba 100 eur. Teraz po páchateľovi pátra trnavská polícia.

Vyžiadal si údaje o karte

Vec rieši v súvislosti s prečinmi podvodu a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

„Pneumatiky boli v predaji začiatkom februára. Na inzerát mala odpovedať osoba, ktorá si pod zámienkou kúpy tovaru vyžiadala údaje k platobnej karte poškodeného. Po ich poskytnutí predávajúci nakoniec prišiel o oveľa viac peňazí,“ uviedla.

Prečítajte si tiež

Pátrajú po dvoch mužoch

Polícia pátra po dvojici mužov, ktorí by ako svedkovia svojou výpoveďou mohli pomôcť k objasneniu skutku. Kto pozná ich totožnosť, môže kontaktovať políciu na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo formou súkromnej správy na sociálnej sieti Polícia SR – Trnavský kraj.

Polícia upozorňuje, že podvodníci sa zameriavajú na inzerujúcich používateľov internetových bazárov. Navonok prejavia záujem o produkt, ktorý je predmetom inzerátu a napíšu predávajúcemu, že danú vec chcú a že zaplatia ihneď. Potom pošlú predávajúcemu link. Keď klikne na daný odkaz, má vyplniť číslo karty a všetky údaje s kartou späté, aby mohli peniaze poslať na jeho účet.

„Predávajúci by mal vedieť, že pri prevode peňazí stačí číslo účtu, nie údaje o platobnej karte. Preto na internete neposielajte číslo karty, dátum exspirácie a bezpečnostné heslo karty,“ doplnila Antalová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

CHCEL SI PRIVYROBIŤ, NO PRIŠIEL O TISÍCE PRI PREDAJI CEZ BAZÁR BUĎTE OBOZRETNÍ Trnavskí policajti vyšetrujú prípad, pri...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Friday, March 17, 2023
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM