Lucia Lauková Krimi

Mužov obžalovali z prípravy úkladnej VRAŽDY: Malo ísť o pomstu policajtovi z Trnavy

S dvojicou mužov, ktorí sa údajne chceli pomstiť policajtovi z Trnavy, sa začal proces na súde. Hrozí im 25 rokov až doživotie.

Ilustračný obrázok k článku Mužov obžalovali z prípravy úkladnej VRAŽDY: Malo ísť o pomstu policajtovi z Trnavy
6
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V Banskej Bystrici sa začal súdny proces s dvojicou mužov, ktorých obžalovali z prípravy úkladnej vraždy policajta PMJ v Trnave. Informuje o tom TV JOJ.

Mužov zadržali ešte vlani v auguste. Policajta sa údajne chceli zbaviť nástražným výbušným systémom. Výbušninu vraj plánovali umiestniť policajtovi pod auto. Motívom mala byť pomsta za to, že ich často zastavoval.

Prečítajte si tiež

S prípadom súvisí aj minuloročná akcia NAKA, počas ktorej prehľadávali okolie cesty medzi Leopoldovom a Hlohovcom. Tam mal jeden z obžalovaných výbušný systém vyhodiť. „Vraj spanikáril, keď policajti zadržali druhého z komplicov,“ uvádzajú noviny.sk.

Muži dohodu o vine a treste odmietli. Obžaloba je podľa nich postavená na domnienkach. „Bránia sa, že nešlo o výbušninu, ale rekvizitu na airsoft,“ dodáva TV JOJ. Obhajca dokonca hovorí, že išlo o obyčajnú plastelínu.

„Obžaloba im kladie za vinu, že vedeli o tom, že majú semtex, pričom išlo o obyčajnú plastelínu,“ uviedol pre noviny.sk obhajca Juraj Gavalec.

V prípade uznania viny hrozí obom mužom trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

NAKA a vojaci prehľadávali okolie cesty medzi Leopoldovom a Hlohovcom
6
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM